Slide show

Τι είναι τα QR Codes & πως να τα χρησιμοποιήσετε για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας

QR-codes
Τα QR Codes (Quick Response Codes) έχουν ξεπροβάλλει εδώ και καιρό σε διάφορα σημεία του κόσμου, σε περιοδικά, κάρτες ακόμα και σε κτίρια ή μπλουζάκια!

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται κυρίως από tech savvy εταιρίες και χρήστες ενώ η αποτελεσματικότητα τους και η χρήση τους έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, περισσότερο προς στιγμήν στο εξωτερικό!

Τα QR Codes αποτελούν έναν έξυπνο, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο σύνδεσης, μέσω ενός κινητού, του offline περιβάλλοντος με links και πληροφορίες αποθηκευμένες online. Για να γίνω πιο κατανοητή όμως, αναπτύσσω το θέμα αναλυτικά παρακάτω.


Τι είναι τα QR Codes;
Τα QR Codes είναι μια μορφή barcodes, η οποία ξεκίνησε πριν χρόνια στην Ιαπωνία, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή, λόγω της μεγάλης χωρητικότητας αποθήκευσής τους και της ταχύτατης αναγνωσιμότητας τους(readability). Στις μέρες μας QR codes θα συναντήσετε σε περιοδικά, διάφορα έντυπα, κάρτες μαγαζιά, κτίρια, ακόμα και μπλουζάκια!


Πως λειτουργούν τα QR Codes;
Η δημιουργία ενός QR Code είναι δωρεάν και πολύ εύκολη. Υπάρχουν διάφορα εργαλειάκια online, εγώ εντόπισα το Kaywa QR generator, ένα πιο advance και cool είναι το Kerem Erkan, αλλά μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας αρέσει.
Στο πρώτο εισάγετε την πληροφορία που θέλετε να αποθηκευτεί, πχ. ένα link, έναν αριθμό, κείμενο ή SMS, επιλέξτε μέγεθος, S, M, L, XL και πατήστε generate! Αυτή την εικόνα μπορείτε να την εκτυπώσετε πάνω σε ένα έντυπο, την κάρτα σας ή να την αξιοποιήσετε με κάποιον από τους τρόπους που αναπτύσσω παρακάτω στο post.

Τι είναι τα QR Codes & πως να τα χρησιμοποιήσετε για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας
Free QRcode Generator: https://www.unitag.io/qrcode

Στη συνέχεια, ένας χρήστης smartphone πχ. iPhone, μπορεί κατεβάζοντας απλά μια εφαρμογή η οποία «διαβάζει» QR codes (QRReader), να σκανάρει με το κινητό του σε δευτερόλεπτα την εικόνα και να μεταφερθεί αυτόματα μέσα από τον browser του κινητού σε ένα site, ή να πάρει τηλέφωνο έναν αριθμό ή να διαβάσει κάποιο κείμενο κ.ο.κ.


Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γιατί;
Η ικανότητα των QR Codes να συνδέουν ανθρώπους μεταξύ τους και ανθρώπους με Multimedia περιεχόμενο, είναι πολύ χρήσιμη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές!
Στην ουσία δεν υπάρχει περιορισμός για το μέγεθος της πληροφορίας που μπορεί να μοιραστεί κάποιος με ένα QR Code. Μπορεί να είναι ένα link, ένα Video ή ένα ολόκληρο eBook! Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε QR Codes σε:
  • επαγγελματικές κάρτες, στο μπροστά ή πίσω μέρος τους
  • διαφημιστικά φυλλάδια ή άλλο προωθητικό έντυπο υλικό
  • εταιρικά αυτοκίνητα, φορτηγά κτλ.
  • ετικέτες προϊόντων και συσκευασίες
  • σε κονκάρδες ή ταμπελάκια κατά τη διάρκεια ενός event ή έκθεσης
  • σε καταλόγους εστιατορίων και σε καφετέριες (πχ. πληροφορίες για τα χαρμάνια καφέ κτλ.)
  • σε εισιτήρια, περιοδικά, βιβλία και άλλα πολλά.


Που θα μπορούσε να μεταφέρει το χρήστη ένα QR Code;

  • Σε οδηγίες εγκατάστασης ή συναρμολόγησης
  • Σε χάρτη με την τοποθεσία της επιχείρησης σας (Google Maps)
  • Σε κουπόνια προσφορών
  • Σε κριτικές και reviews προϊόντων
  • Σε δωρεάν MP3 αρχεία/ebooks.
  • Σε φόρμες επικοινωνίας ή εγγραφής στο newsletter κτλ.

Το παράδειγμα χρήσης QR Code :

qrcode

Σας πάει στην ιστοσελίδα μας: hhttps://istogrammi.wixsite.com/website


Οι δυνατότητες των QR Codes είναι απεριόριστες και σίγουρα στο μέλλον θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Θα σκανάρετε ένα QR Code για να συγκρίνετε τιμές προϊόντων, για να μαθαίνετε πληροφορίες για ένα πίνακα σε ένα μουσείο, να κατεβάζετε μουσική… να εμφανίζεται ένα ολόγραμμα!!! (Οκ, το παράκανα!)
Μην το αφήσετε, χρησιμοποιήστε QR Codes για να συνδέσετε το offline κοινό σας με το site σας και το Online community σας. Γνωρίζετε περισσότερα, ενδιαφέροντα παραδείγματα με χρήση QR Codes; Αφήστε τα σχόλια σας παρακάτω!

Παράδειγμα σχεδίασης Επαγγελματικής κάρτας (Business card) με QR





Video: 37 Examples Of Using QR Codes

I doesn't get much easier than this. We've taught you what QR Codes are and how they can benefit your business, now we want to give you some ideas how to use QR Codes and what kinds of products they can be printed on. Feel free to contact us and discuss your creative ideas.

Σχεδιασμός σύγχρονης business card 2 όψεων από το istogrami  



Οι τεχνολογίες και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει επίσης και οι συνήθειες των χρηστών όπως για παράδειγμα η χρήση των smartphone και των κοινωνικών δυκτίων (facebook, twitter κ.τ.λ) δεν πρέπει να αγνοήσετε αυτές τις αλλαγές, ΑΝΤΙΘΕΤΑ να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελος της επιχείρησης σας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
istogrami      

NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us