Slide show

Wordpress Οδηγός σύνδεση του eShop σας με Skroutz & Bestprice

 Οδηγός σύνδεση του eShop σας με Skroutz & Bestprice
Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την παρουσία τους στο ελληνικό διαδικτυακό τοπίο αρκετές ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών, με σημαντική επιτυχία. Οι ιστοσελίδες αυτές αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν τα προϊόντα των συνεργαζόμενων καταστημάτων, να τα παρουσιάσουν και το σημαντικότερο, να τα κατατάξουν με βάση την τιμή προϊόντος.
Έτσι, αν έχεις καταλήξει μετά από online και offline έρευνα, ότι το προϊόν που θες, για παράδειγμα είναι το παιδικό κάθισμα αυτοκίνητου “Peg Perego Viaggio”, αναζητώντας το σε μια από τις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών, θα δεις ότι το εν λόγω προϊόν είναι διαθέσιμο σε πολλά καταστήματα με μεγάλο εύρος τιμής.

Έτσι, απλά ο πελάτης που ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο προϊόν εξοικονομεί περισσότερα από 60 ευρώ με μια και μόνο αναζήτηση. Αυτή η δυνατότητα έχει κάνει τις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά είναι όμως τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει ο πελάτης. Πως μπορεί ένας έμπορος να εισάγει το eshop του στις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών; Ποιες είναι οι τεχνικές προϋποθέσεις και ποιο το κόστος για τον επιχειρηματία; Στην συνέχεια του άρθρου θα αναλύσουμε επιγραμματικά τις λεπτομέρειες για την σύνδεση ενός eshop με δύο από τις κυριότερες ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών οι οποίες είναι το skroutz.gr και το bestprice.gr.

Στατιστικά Στοιχεία και Κόστος

Skroutz.gr – Στατιστικά
Μοναδικοί Επισκέπτες ανά Μήνα : 5.098.000
Αναζητήσεις ανά Ημέρα : 723.000
Clicks ανά ημέρα : 569.000
Συνεργαζόμενα καταστήματα : 1.715
Αριθμός Προβαλλόμενων προϊόντων : 10.404.474
Εγγεγραμμένα μέλη : 375.251

Κόστος Συμμετοχής: 
Εφάπαξ Κόστος: 346 ευρώ (περιλαμβάνονται 100 ευρώ για χρήση στην υπηρεσία)
Κόστος ανά click: 0,03 – 0,05 ευρώ

Bestpice.gr – Στατιστικά
Μοναδικοί Επισκέπτες ανά Μήνα : 1.000.000
Συνεργαζόμενα καταστήματα : 1.225
Αριθμός Προβαλλόμενων προϊόντων : 4.624.720
Κατηγορίες προϊόντων : 3.316

Κόστος Συμμετοχής

Εφάπαξ Κόστος: 150 ευρώ (περιλαμβάνονται 50 ευρώ για χρήση στην υπηρεσία)
Κόστος ανά click: 0,05 ευρώ


Διαδικασία Συμμετοχής και Καταχώρισης

Η διαδικασία καταχώρισης του ηλεκτρονικού σας καταστήματος στις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών skroutz.gr και bestpice.gr απαιτεί σχεδόν τα ίδια στοιχεία. Θα τα χωρίσω σε δυο κατηγορίες, οι οποίες είναι τα γραφειοκρατικά και τα τεχνικά:

Γραφειοκρατικά Στοιχεία
  • Φορολογική Έναρξη Εργασιών σε ηλεκτρονική μορφή
  • Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ (παρέχεται από το αρμόδιο επιμελητήριο)
  • Στοιχεία Επικοινωνίας (εντός της ιστοσελίδας)
  • Όροι Χρήσης ηλεκτρονικού καταστήματος (εντός της ιστοσελίδας)
  • Όροι αποστολών και πληρωμής (εντός της ιστοσελίδας)
  • Τρόποι πληρωμής (απαραίτητη η online πιστωτική κάρτα σε συνεργασία με Ελληνική Τράπεζα)
Τεχνικά Στοιχεία

  • Αρχείο Προϊόντων XML
Το αρχείο προϊόντων XML είναι ουσιαστικά το ηλεκτρονικό σημείο σύνδεσης της επιχείρησής σας με τις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών. Σε αυτό περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες οι οποίες θα προβάλλονται στον πελάτη. Οι πληροφορίες αυτές αντλούνται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα περνώντας την νεότερη έκδοση του αρχείου και μεταφέρονται στις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών. Κάθε μια από τις δύο ιστοσελίδες που παρουσιάζουμε απαιτεί το δικό της εξειδικευμένο αρχείο XML με διαφορετικά στοιχεία. Έτσι, για κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστό αρχείο XML.

Δείγμα XML αρχείου Skroutz.gr

<mywebstore>
<products>
<product>
<id>PBK-001</id>
<mpn>
<![CDATA[ PRESTIGE FASHION ]]>
</mpn>
<name>
<![CDATA[ Semi Gloss Μπλούζα – Γκρι Ανοιχτό PBK-001 ]]>
</name>
<link>
<![CDATA[http://www.prestigefashion.gr/shop/gynainies-mplouzes/semi-gloss-blouza-gkri-anichto/]]>
</link>
<image>
<![CDATA[http://www.prestigefashion.gr/wp-content/uploads/2015/06/PBK-001-150×150.jpg]]>
</image>
<category>ΜΠΛΟΥΖΕΣ-ΠΟΥΛΟΒΕΡ</category>
<price_with_vat>
<![CDATA[ 18.90 ]]>
</price_with_vat>
<instock>Y</instock>
<availability>Available</availability>
<manufacturer>
<![CDATA[ PRESTIGE FASHION ]]>
</manufacturer>
</product>
</mywebstore>

Μέσω των ιστοσελίδων τους, δίνονται οδηγίες για την δημιουργία των εν λόγω αρχείων, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία των αρχείων αυτών, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις (λέμε τώρα). Όπως παρουσιάζεται στο παραπάνω δείγμα, για την καταχώριση στο αρχείο ενός και μόνο προϊόντος χρειάζονται περισσότερες από 30 γραμμές κώδικα ανά αρχείο xml (μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστείτε ένα για κάθε μια). Θεωρώ εφικτή την δημιουργία τους για ηλεκτρονικά καταστήματα που διαθέτουν έως 30 προϊόντα τα οποία δεν αλλάζουν το περιεχόμενο τους (τιμές, εικόνες, διαθεσιμότητα).

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση δυναμικών ηλεκτρονικών καταστημάτων, που όχι μόνο διαθέτουν δεκάδες προϊόντα, αλλά προσθέτουν και διαφοροποιούν το περιεχόμενο τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αυτή την περίπτωση είναι απλά αδύνατη η χειροκίνητη δημιουργία των αρχείων xml ή καθίσταται οικονομικά απαγορευτική η συντήρηση τους από κάποιον προγραμματιστή.

Την λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει ένας Έλληνας developer ονόματι Παναγιώτης Βαγενάς ο οποίος δημιούργησε ένα WordPress (WordPress με χρήση του Woocommerce.) plugin για την αυτόματη δημιουργία των επίμαχων αρχείων XML σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, για χρήση στις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών skroutz.gr, bestprice.gr & totos.gr. Μάλιστα, η διάθεση των plugins γίνεται ΔΩΡΕΑΝ μέσω του WordPress plugins repository. 

Μια άλλη λύση και για skroutz και για bestprice είναι
Skroutz.gr & Bestprice.gr XML Feed for WoocommerceΑπό emspace.gr  download plugin here  
Συζήτηση στο Wordrpess Greek comunity here woo-xml-feed-skroutz

Για να κάνετε export το xml αρχείο που περιλαμβάνει τα προϊόντα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος για το Skroutz και για το Bestprice, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω :

Αναλυτικά

1. Συνδεθείτε στο Woocommerce περιβάλλον διαχείρισης και εγκαταστήστε το Skroutz.gr & Bestprice.gr XML Feed for Woocommerce

 Skroutz.gr & Bestprice.gr XML Feed for Woocommerce

2. Επιλέξτε το Skroutz & Best Price και Δημιουργία Feeds3. Επιλέξτε ή τροποποιείστε τα παρακάτω πεδία σύμφωνα με τα επιθυμητά και κάντε κλικ στο Δημιουργία XML feeds4. Τα .xml αρχεία έχουν δημιουργηθεί και μπορείτε να τα κάνετε export κάνοντας κλικ επάνω στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει.

Έλεγχος
Στον σύνδεσμο αυτό ελέγχετε αν το XML σωστό https://validator.skroutz.gr/

Δείτε πιο αναλυτικά τις προδιαγραφές στο άρθρο: Skroutz.gr Προδιαγραφές eshop XML export

Reglog:
https://www.kataskeuastisistoselidon.gr
https://www.prestashop.com/forums/forum/
https://el.wordpress.org/plugins/woo-xml-feed-for-skroutzgr-bestpricegr/
https://developer.skroutz.gr/el/feedspec/
https://www.papaki.com/support/kb/article/Οι τεχνολογίες και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει επίσης και οι συνήθειες των χρηστών όπως για παράδειγμα η χρήση των smartphone και των κοινωνικών δυκτίων (facebook, twitter κ.τ.λ) δεν πρέπει να αγνοήσετε αυτές τις αλλαγές, ΑΝΤΙΘΕΤΑ να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελος της επιχείρησης σας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Web design κατασκευή ιστοσελίδων       Grow Greek Tourism Online - Εκμάθηση μάρκετινγκ στο διαδίκτυο


istogrami βελτιστοποίηση σε μηχανές αναζήτησης
Photo and Video Editing - Κατασκευή διαφημιστικού Video
Cinematic Logo Design
Facebook @istogrami
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο  facebook  και αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις και νέα για την βελτίωση της ιστοσελίδας σας και τεχνικές διαδικτυακού marketing μέσω της ιστοσελίδας σας κάντε μας like..!!!
www.istogrami.gr
Η πλατφόρμα WIX προτείνεται από εμάς για όσους σκέφτονται να στήσουν e-shop ή σύστημα κρατήσεων, γρήγορη ασφαλής και συνεχώς αναβαθμιζόμενη πλατφόρμα με Εκπληκτικά θέματα με την τελευταία τεχνολογία στις υπηρεσίες σας
istogrami.blogspot.com
Στήνουμε στην πλατφόρμα της Google υπέροχες ιστοσελίδες και blog , Online magazines και Newspapers, Γρήγορος ασφαλείς server , εύκολο SEO, Custom Domain mames και όλα τα εργαλεία της Google άμεσα διαθέσιμα στις υπηρεσίες σας.!!!
webtemplates365.blogspot.com
Το webside μας με τα θέματα (Templates) που είναι διαθέσιμα σε πλατφόρμα Google τα προτεινόμενα από αυτά είναι διαθέσιμα και σε πλατφόρμα Wordpress εδώ θα δείτε τα Live Demo των θεμάτων για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει

1 σχόλιο:


Thank you for contacting us