Slide show

Πως να κάνετε το website σας φορτώνει γρήγορα για καλύτερο SEO και επισκεψιμότητα

istogrami web design
Η ταχύτητα φόρτωσης μια ιστοσελίδας είναι ένας πάρα πολύ βασικός παράγοντας SEO που επηρεάζει άμεσα αλλά και έμμεσα την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, αλλά και το ποσοστό μετατροπών, δηλαδή το πόσες πωλήσεις θα κάνετε.

Ο χρόνος φόρτωσης σύμφωνα με την Amazon.com για να έχετε το μέγιστο των μετατροπών και πωλήσεων που μπορεί να κάνει η ιστοσελίδα σας είναι περίπου 2 δευτερόλεπτα για κάθε σελίδα, είτε αυτή είναι η αρχική ή κάποια εσωτερική σελίδα ή κάποια σελίδα προϊόντος, η εταιρία έριξε επίτηδες την ταχύτητα σε κάπες σελίδες της για να κάνει μετρήσεις και βρήκε ότι για καθυστέρηση 1 δευτερολέπτου στην φόρτωση του ηλεκτρονικού καταστήματος, μπορεί να προκαλέσει 7% μείωση στις μετατροπές σε αγορές, μετά τα 2-3 δευτερόλεπτα το site σας θεωρείτε αργό και θα πρέπει να κάνετε ενέργειες για να το διορθώσετε άμεσα.

Πόσο γρήγορη είναι η ιστοσελίδα σας κάντε το τεστ.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε αρχικά τον πραγματικό χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σας.

Για αυτό το σκοπό υπάρχουν πολλά  δωρεάν εργαλεία στο ίντερνετ: 

Και το πιο δύσκολο και διαφοροποιημένο



Μπορείτε να επιλέξτε οποιοδήποτε από τα παραπάνω, το τεστ της google έχει ιδιετερότητες και πρέπει να έχετε κάνει πρώτα το google code optimization την ιστοσελίδα σας και να δείχνει 0 errors, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. 

Προσοχή γιατί θα πρέπει να κάνετε δύο φορές την μέτρηση της ταχύτητας ιστοσελίδας σας. Γιατί την πρώτη φορά θα πιάσει την πραγματική ταχύτητα φόρτωσης και τη δεύτερη θα πιάσει αυτή που φορτώνει με τη βοήθεια ενός cache plugin όπως του W3 Total Cache.

Ο σωστός χρόνος απόκρισης είναι ο πρώτος και θα πρέπει αυτόν τον χρόνο να λαμβάνετε υπόψιν σας γιατί αυτός είναι ο χρόνος που φορτώνει η ιστοσελίδα σας σε έναν επισκέπτη που την επισκέπτεται για πρώτη φορά, και επειδή η πρώτη εντύπωση είναι καταλυτική, θα πρέπει να κάνετε τα πάντα για να κερδίσετε τον επισκέπτη από την πρώτη του επαφή με την ιστοσελίδα σας, οι επισκεπτες που ψάχνουν κατι είναι βιαστικοί και αν το website σας αργεί να φορτώσει θα βρουν αυτό που θέλουν κάπου αλλού

Παράγοντες που επηρεάζουν τα test:

  • Απόσταση του test server από το website server
  • H ώρα που κάνετε το τεστ και η μέρα παίζουν ρόλο ( Σαβατοκύριακα , και βράδυ δίνουν καλύτερα αποτελέσματα )
  • Πρώτη επίσκεψη - Επόμενες επισκέψεις
Η σελίδα σας πρέπει να έχει κατασκευαστεί από την αρχή με στόχο να είναι φιλική στα κινητά και στα tablet και όλο και πιο πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τα smartphone για αυτό. Αξιοσημείωτο είναι ότι μια ιστοσελίδα που φορτώνει σε 1 δευτερόλεπτο σε ένα σταθερό υπολογιστή, ίσως χρειάζεται 5-10 δευτερόλεπτα για να φορτώσει σε ένα smartphone και ίσως και περισσότερο αν δεν έχει γίνει το σωστό optimization για φορητές συσκευές
Θα πρέπει στην συνέχεια να γίνει ανάλυση των επιμέρους στοιχείων του κώδικα που απαιτούνται για να φορτώσει η ιστοσελίδα σας. Για παράδειγμα σχεδόν όλα εργαλεία μετρήσεων προτείνουν κάποιες λύσεις για να κάνετε ταχύτερη τη φόρτωση και να αποφύγετε τις τυχόν καθυστερήσει.

Τα βασικότερα προβλήματα που δημιουργούν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις και διογκώνουν τον χρόνο φόρτωσης.

1 Χρόνος απόκρισης του host server (hosting)

O Server Response Time είναι ένας στοιχείο που λαμβάνει υπόψιν της η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης και αποτελεί υποκατηγορία του παράγοντα SEO που είναι η ταχύτητα φόρτωσης, πόσος λοιπόν θα πρέπει να είναι ο ιδανικός χρόνος απόκρισης του server σύμφωνα με τη Google βλέπετε παρακάτω μια λίστα τιμών σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (milisecond):
  • 90-150ms ⇒ Τέλεια ταχύτητα απόκρισης 
  • 150-250 ms ⇒ Καλή ταχύτητα απόκρισης 
  • 250-300 ms ⇒ Αποδεκτή ταχύτητα απόκρισης
  • 300ms up ⇒ Αρνητικό UX και κακή επίδοση
  • 600ms up⇒ Ο server σας είναι τελειωμένος
Για την Ελλάδα και αν το website σας απευθύνεται σε Ελληνες δεν είναι καλή λύση οι Αμερικάνικοι server γιατί απλά κακό respond λόγο απόστασης (Αμερικάνικο IP και όχι Αμερικάνικη Εταιρία που έχει servers και στην Ευρώπη ) , και επειδή θα με ρωτήσετε σας απάνω πριν το κάνετε: ΟΧΙ δεν υπάρχουν διάφορες αν ο server σας είναι Ελληνικός ή αν είναι Ευρωπαϊκός η καθυστέρηση λόγο απόστασης είναι ίδια. Επίσης σημαντικό είναι το Time Lag δηλαδή ενώ ο sever είναι εκπληκτικός κάποιες ώρες της μέρας λόγο Hi Trafic να υπερφορώνεται και εκείνες τις ώρες να έχει κακό Response Time.
Αν ο χρόνος απόκρισης του server φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας δεν είναι καλός απλά αλλάξτε hosting server, διαλέξτε ένα άλλο πιο γρήγορο πάροχο φιλοξενίας. 


2 Πολύ φορτωμένος κώδικας σελίδας

Ο πολύ φορτωμένος κώδικας -και αυτό φαίνεται άμα δείτε στο Pingdom Site Speed Tool τα page requests που θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα- επιβαρύνει το χρόνο φόρτωσης της πρώτης σελίδας αλλά και όλων των σελίδων του website σας.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι όλες οι σελίδες του site σας αποτελούν σελίδες προορισμού για έναν χρήστη, εφόσον εμφανίζονται σε κάποια θέση στις μηχανές αναζήτησης.

Ο πολύ φορτωμένος κώδικας μπορεί να οφείλετε στα παρακάτω αίτια:
  • Πολύ φορτωμένο με κώδικα θέμα (Template) 
  • Κακογραμμένος κώδικας 
  • Πολλά πρόσθετα (plugins) 
  • Άχρηστος κώδικας ή άχρηστα πρόσθετα 
  • 3 Πολύ φορτωμένη βάση δεδομένων
Εκτός από τον κώδικα της ιστοσελίδας, καθοριστικό ρόλο στην ταχύτητα φόρτωσης παίζει και η βάση δεδομένων. Τα περισσότερα μεγάλα sites, τα CMS αλλά και όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα τρέχουν συνήθως σε MySQL μια βάση δεδομένων ανοιχτού κώδικα που είναι πολύ δημοφιλής και πολύ σταθερή.

Όμως διάφορα πρόσθετα, η κακομεταχείριση της βάσης δεδομένων ή άλλα σφάλματα ή απρόβλεπτα γεγονότα όπως επιθέσεις hackers, SQL injections και διάφορα άλλα εξωγενή γεγονότα ίσως να επιβραδύνουν τον χρόνο απόκρισης της βάσης δεδομένων σας.

Για να βρείτε κάποια λύση σε αυτό το θέμα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή σας ή με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας σας για να βελτιστοποιήσετε ή να ελαφρύνετε την βάση δεδομένων σας.

Η τακτική παρακολούθηση της βάσης δεδομένων σας και η σωστή συντήρησης της είναι απαραίτητη για να τρέχει το site σας γρήγορα και απρόσκοπτα.

4 Πολύ βαριά γραφικά

Θα θέλατε μια ιστοσελίδα με πλούσια γραφικά που να εντυπωσιάζει τον επισκέπτη όμως τον τελικό λόγο τον έχει ο τελικός χρήστης της ιστοσελίδας σας που είναι και αυτός που αποφασίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για το αν θα γίνει πελάτης σας ή όχι.

Έτσι φροντίστε να έχετε τα τελείως απαραίτητα γραφικά, να φορτώνουν γρήγορα και να μην δημιουργούν παράλυση ή ακόμα και σύγχυση στον επισκέπτη, εξάλλου η  τάση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων σήμερα είναι το μινιμαλιστικό web design. Το μινιμαλιστικό design , η ποσότητα δεν εξασφαλίζει την ποιότητα, αλλά η ποιότητα αντισταθμίζει την ποσότητα. Με άλλα λόγια, δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα, προτιμήστε το μινιμαλιστικό design , Τελικά ο χρόνος φόρτωσης ακόμα και με αρκετά γραφικά μπορεί να πέσει κοντά στο όριο των 2 δευτερολέπτων
Η καθυστέρηση όμως οφείλεται στο λεγόμενο server lag, στην καθυστέρηση του χρόνου απόκρισης του server λόγω γεωγραφικής απόστασης από το σημείο δοκιμής.

Οι καλύτερη μέθοδος συμπίεσης γραφικών είναι:
  • Αρχίζουμε από το image resize 
  • Συνεχίζουμε με image compress
  • Τελειώνουμε με image smart compress όπως αυτό


Μερικές από τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στην ιστοσελίδα σας είναι:

  • Βελτιστοποίηση εικόνων
  • Χρησιμοποιήση τεχνικών & plugin caching
  • Βελτιστοποίηση βάσης δεδομένων
  • Gzip Compression
  • Βελτιστοποίηση Google Fonts
  • Τεχνικές Lazy load
  • Ελαχιστοποίηση Css, Js
  • Απνεργοποίηση Hotlinking
  • Απενεργοποίηση Pingbacks & Trackbacks
  • Μείωση Http requests
  • Σωστή επιλογή plugin
  • Επιλογή αξιόπιστου και γρήγορου server

Τι θα βάλετε στο μενού και πόσα γραφικά θα έχει;

Ότι δεν χρειάζεται για να επιτελέσει το ρόλο της η σελίδα σας, για παράδειγμα για να δεχθεί μια παραγγελία, ή να βρει ο επισκέπτης αυτό που θέλει και να σας καλέσει, τότε μάλλον δεν θα είναι χρήσιμο γενικά. Αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο τους κενούς χώρους και τον λιγοστό χώρο που απομένει για να αποτυπώσετε σωστά τις πιο σημαντικές πληροφορίες που θα πρέπει να παρέχετε στους χρήστες, να έχει Σαφήνεια και να καταλαβαίνει ο επισκέπτης αμέσως τι κάνετε τι προφέρετε ή τι πουλάτε, μην ξεχάσετε τουλάχιστον ένα καλό call to action είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να πετύχετε περισσότερες μετατροπές, και μην ξεχάσετε να απλοποιήσετε το σύστημα παραγγελιών και επικοινωνίας, έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί εύκολα να παραγγείλει η να επικοινωνήσει μαζί σας, μπείτε στη θέση του για λίγο και κάντε ένα τεστ σαν πελάτης , τι σας αρέσει ??? κρατήστε το τι δεν σας αρέσει ??? Βελτιώστε ή αλλάξτε το ...!!!

Επιλέξτε ένα Template με έχει λιτό και μινιμαλιστικό design

Η επιλογή του σωστού θέματος είναι πολύ σημαντική για την ταχύτητα φόρτωσης. Μην εντυπωσιάζεστε από υπερφορτωμένα θέματα υπερπαραγωγές γιατί ο χρόνος φόρτωσης τους είναι όντως πολύ μεγάλος και ενώ στην αρχή φαίνονται εντυπωσιακά μετά καταντάτε κουραστικά.
π.χ το Portfolio page μας istogrami.blogspot.gr παρά τα ωραία paralax γραφικά του φορτώνει σε μόλις 1,6 δευτερόλεπτα. με δεύτερη επίσκεψη στα 950ms

istogrami blogspot

istogrami blogspot.gr
Το παράδειγμα ενώ έχει σχετικά καλά paralax γραφικά , έχει και καλό χρόνο φόρτωσης πορδιαθέτοντας τον επισκέπτη ευχάριστα, και είναι φιλικό σε κινητά full responsive περιβάλλον , και δίνει στον επισκέπτη call to action (Να κατεβάσει το βιβλίο) , και έχει φιλικό μενού επικοινωνίας

Αφαιρέστε ότι δεν χρειάζεστε για να επιτευχθεί ο στόχος της ιστοσελίδας σας

Αφού λοιπόν σχεδιάσετε μια δοκιμαστική έκδοση demo, σβήστε ότι δεν χρειάζεται για να επιτευχθεί ο στόχος της ιστοσελίδας και αφαιρέστε όλα τα περιττά που παρεμποδίζουν τον χρήστη να κάνει τη δουλειά του.

Όλες οι εταιρείες hosting ισχυρίζονται ότι έχουν γρήγορους και ταχύτατους servers, ειδικά σχεδιασμένους για να βγάλουν το site σας πρώτο στη Google και να κερδίσουν τις εντυπώσεις!

Η ταχύτητα του hosting εξαρτάται από την ισχύ και τη μνήμη του επεξεργαστή, από την γεωγραφική του θέση ως προς την αγορά στόχο, για αυτό και άλλωστε δεν βολεύουν για την Ελληνική αγορά οι Αμερικάνικοι servers, καθώς και για το τι πόρους σας δίνει το πακέτο που έχετε αγοράσει.

Πριν επιλέξετε κάποιο γρήγορο και ασφαλές hosting, μην βάλετε ως μεγαλύτερο κριτήριο την τιμή αλλά την ποιότητα και την ταχύτητα και την ασφάλεια , θα πρέπει να ξέρετε επίσης ότι κάθε server έχει ένα IP adress αν κάποιος που φιλοξενείται στο server κάνει κάτι παράνομο ή δεχτεί επίθεση από hackers και κοκκινίσει το IP του αυτόματα θα έχουν και ΟΛΟΙ οι άλλοι που φιλοξενούνται στο server αυτό πρόβλημα... για αυτό θα πρέπει αν είναι δυνατόν ο server να σας παρέχει μοναδικό IP και ΑΣΦΑΛΕΙΑ και να παρεμποδίζει να γίνει κάτι τέτοιο.

Προχωρημένες τεχνικές Speed Otimization

Ένας άλλος τρόπος να πολλαπλασιάσουμε την ταχύτητα της ιστοσελίδας μας χωρίς να χάνει σε Ομορφιά και εμφάνιση είναι να εφαρμόσουμε Προχωρημένες τεχνικές αύξησης ταχύτητας , όπως 

  • Υπερύψηλη συμπίεση φωτογραφιών 
  • Αντικατάσταση widgets with covers  
  • Χρήση μόνο internal css , script , plugins**
  • Asyncronus script load
  • Χρήση Υπηρεσιών CDN***

* Είναι μια τεχνική που δεν φορτώνει windgets αλλά τα cover τους, και φορτώνει τα windget μόνο όταν τα ζητήσει ο χρήστης , το οπτικό αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο , σε αυτό το blog θα δείτε αρκετά static covers.
* * Ναι ακούγετε πικρό ότι θα πρέπει να αναπτύξετε τα δικά σας internal plugins και scrips και είναι δύσκολο και χρονοβόρο άλλα θα έχετε πάντα τον έλεγχο.
*** Το CDN (Content Delivery Network) είναι ένα δίκτυο από servers οι οποίοι διανέμουν το στατικό περιεχόμενο ενός website με βάση τη γεωγραφική θέση του χρήστη που το επισκέπτεται. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η ταχύτητα φόρτωσης του website. Η ταχύτητα είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό τόσο για το user experience όσο και για το SEO. Η Google υπολογίζει θετικά την ταχύτητα για την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Παραδείγματα:

Δείτε για παράδειγμα αυτή την ιστοσελίδα blog που διαβάζετε τώρα, με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά επίτηδες υπέρ-πλούσια ( Δείτε παρακάτω αναλυτικά )

Η google έδωσε 98% σε κινητά - πολύ δύσκολα βλέπετε αυτό το νούμερο για mobile Template




Η google έδωσε 99% σε Σταθερούς υπολογιστές - πολύ δύσκολα βλέπετε αυτό το νούμερο σε τόσο πλήρη και πλούσιο Template !!!

Και εδώ η pingdom.com δίνει χρόνο φορτώματος σελίδας μόλις 1.28s

Και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά επίτηδες υπέρ πλούσια
  • Hi quality background
  • Slideshow 10 clickcable images 1200X300 with translated text
  • Facebook Chat
  • Skype Chat
  • Social Media buttons
  • Post Reactions rate like facebook
  • Social Share buttons on post
  • View more > Mega menu
  • Tabs Hi Quality post mananger
  • Hi Quality Contact form
  • Website Map
  • Webside Database
  • Popular posts
  • 100% Editable with the google visual template editor
  • Hi quality scripts Compress
  • Hi quality Code otimization
  • Hi Qiality search engine optimization ( Not seo Ready but SEO bosted )
  • Simple pure google Template but otimized with very simple css and js code
  • Not full responsible Template but 2 diferent templates ( Simple fast template for phones ) and full future template for Desktops, Tablets and new generation Smartphones
Και μην ξεχνάτε τα 5 βασικά πράγματα που πάνε πακέτο στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας!!!
  • Ταχύτητα
  • Ασφάλεια
  • Συνάφεια
  • Call to Action
  • Easy to Buy system
Οι τεχνολογίες και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει επίσης και οι συνήθειες των χρηστών όπως για παράδειγμα η χρήση των smartphone και των κοινωνικών δυκτίων (facebook, twitter κ.τ.λ) δεν πρέπει να αγνοήσετε αυτές τις αλλαγές, ΑΝΤΙΘΕΤΑ να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελος της επιχείρησης σας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
istogrami      

NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us