Slide show

7 λόγοι που το Wordpress έγινε τόσο δημοφιλή δωρεάν εφαρμογές για κατασκευή ιστοσελίδων

To WordPress είναι μια πλατφόρμα κατασκευής site στο ίντερνετ που ξεκίνησε το 2003, Σήμερα, σχεδόν μια δεκαετία μετά, το WordPress έχει γίνει η πιο δημοφιλή και η καλύτερη πλατφόρμα για να σχεδιάσετε το site σας ή το blog σας. 
Δεν είπα το e-shop σας γιατί αυτό είναι ένα διαφορετικό τεράστιο θέμα που θα βρείτε εδώ Εισαγωγή στα E-shop και το e-commerce

Γιατί όμως το  WordPress είναι τόσο δημοφιλής ?
Το WordPress είναι ένα απλό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ( CMS content management system ) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή οποιουδήποτε τύπου website. Αρχικά αναπτύχθηκε για την κατασκευή και δημοσίευση μόνο blogs. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων, e-shop, forum και όλων των ειδών sites.

1. Οpen source
Το WordPress είναι μια open source platform ή μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι προγραμματιστές και ειδικοί από όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά με κοινό σκοπό να το βελτιώσουν. Το λογισμικό του WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί άπειρες φορές και σε άπειρα site και e-shops χωρίς κανέναν περιορισμό και κανένα κόστος αγοράς άδειας.
Δεν χρειάζεται να πληρώσετε σε κανένα τρίτο μέρος ή εταιρεία για να αγοράσετε κάποια άδεια λογισμικού για το WordPress, όπως γίνεται με τα Windows. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληρώσετε για το domain name, το hosting και το κόστος κατασκευής του site σας.
Είναι μέγιστα επεκτάσιμο

2. Blog
Eίναι πανίσχυρο στην δημιουργία, διαχείριση και διαμοιρασμό περιεχομένου στο ίντερνετ και τα social media. Σήμερα, το WordPress έχει δώσει πνοή σε χιλιάδες blogs που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και έχουν πολύ traffic. To WordPress δεν είναι πια μια ερασιτεχνική blogging platform.
Παραπάνω από το 50% των top 100 websites στον κόσμο τρέχουν σήμερα σε WordPress, πράγμα που είναι σχεδόν απίστευτο εάν το συγκρίνουμε με το 27% που ήτανε το 2010.

2. CEO
Υπάρχουν χιλιάδες άλλα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου ( Content Management Systems ) παρόμοια με το WordPress και πολλά από αυτά είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά στην αγορά που απευθύνονται. Έχω δοκιμάσει τα περισσότερα από αυτά, όπως το druppal, joomla, magento, opencart, pligg, phpBB, flynax και πολλά άλλα.Όμως, κανένα δεν φτάνει σε SEO το WordPress και κανένα δεν έχει την ίδια τεχνική υποστήριξη και την ίδια κοινότητα προγραμματιστών σε όλο τον κόσμο που με τις τεχνικές τους γνώσεις έχουν οδηγήσει το WordPress στην κορυφή!

3. free Protection toosl
Έχει Spam Protection, το WordPress έχει την καλύτερη λύση για spam protection. Τα παλιότερα παραδοσιακά site χωρίς WordPress, είχανε μεγάλο θέμα στη λειτουργία τους, γιατί εάν άφηνες ανοιχτά τα σχόλια ή κάποια πεδία εγγραφής, αυτά γέμιζαν με spam. Με plugins όπως το Akismet, GASP, Conditional Captcha, και πολλά άλλα, μπορείτε να σταματήσετε χιλιάδες spam comments και νέες spam εγγραφές χρηστών. Ισως το WordPress έχει την καλύτερη λύση στο spam protection από οποιοδήποτε άλλο site στο ίντερνετ.

4. Support Comunity ( κοινότητα υποστήριξης )
Η τεράστια κοινότητα τεχνικής υποστήριξης από bloggers, developers, designers και απλούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, κάνει το WordPress τόσο λειτουργικό, δυνατό και σταθερό.
Αν αντιμετωπίσετε ποτέ κανένα πρόβλημα στο να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μαι νέα δυνατότητα στο WordPress. Υπάρχουν πάρα πολλές πηγές στο ίντερνετ και πλήθος sites που μπορείτε να βρείτε λύσεις και βοήθεια σε όλα τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσετε. Σας παραθέτω μερικά από μερικά support forums που παρέχουν δωρεάν υποστήριξη: 
WordPress.org Forums – Το επίσημο support forum για WordPress.
WordPress Stackexchange – Το μεγαλύτερο μη επίσημο forum για βοήθεια στο WordPress.
Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, υποστηρίζουν και συνεισφέρουν στην συνεχή του ανάπτυξη και εξέλιξη. Αυτό και μόνο το καθιστά το καλύτερο blogging software για την ανάπτυξη και δημιουργία άρτιων websites.

5. WordPress Themes
Το WordPress.org είναι το πρώτο site που μπορεί να βρει κάποιος δωρεάν WordPress themes. Το επίσημο αποθετήριο θεμάτων της WordPress ( WordPress Repository ) προσφέρει χιλιάδες WordPress themes & plugins χωρίς κάποιο κόστος. Έχουνε πολύ μεγάλη ποικιλία δωρεάν θεμάτων για να ξεκινήσει κάποιος το site του, όμως δεν τα συνιστώ γιατί είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Συνιστώ μόνο την αγορά πληρωμένων WordPress Themes.Αν θελήσετε να κάνετε ένα επαγγελματικό site με άπειρες δυνατότητες θα πρέπει να αγοράσετε ένα Premium WordPress Theme και ίσως μερικά Premium Plugins.

6. WooCommerce δωρεάν λύση eCommerce
Ναι καλά ακούσατε το WooCommerce, η καλύτερη δωρεάν λύση eCommerce για να φτιάξετε το δικό σας WordPress site είχε εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του WordPress 
To WooCommerce είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Αποτελεί μέρος του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου WordPress και αυτή τη στιγμή είναι εγκατεστημένο σε πάνω από το 28% των ηλεκτρονικών καταστημάτων παγκοσμίως.

Τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι:
  • Πανεύκολο σύστημα διαχείρισης για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος
  • Συνεχείς ενημερώσεις που παρέχουν ασφάλεια και σταθερότητα μιας και πίσω του υπάρχει μια τεράστια κοινότητα
  • Εξαιρετικά επεκτάσιμο για να καλύπτει και τα πιο περίπλοκα καταστήματα
  • Διασύνδεση με όλες τις ελληνικές τράπεζες αλλά και με όλα τα συστήματα πληρωμών (PayPal, Stripe κτλ)

7. Plugins
Mε τον όρο plugin εννοούμε ένα μικρό κομμάτι λογισμικού, το οποίο είναι σχεδιασμένο να εγκαθίσταται σε ένα πρόγραμμα, κάνοντας κάτι που δεν κάνει ήδη το πρόγραμμα. Όπως καταλαβαίνετε, τα plugins μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη,
Το WordPress είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο και έχει πάρα πολλά καλογραμμένα πρόσθετα. Τα WordPress plugins ή πρόσθετα που είναι δωρεάν είναι περισσότερα από 42.000 και παραπάνω από 2.700 θέματα διατίθενται και αυτά δωρεάν. Ο αριθμός τους συνέχεια αυξάνει, και αυτό σημαίνει ότι αν ξεκινήσετε σήμερα το site σας θα έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε χιλιάδες θέματα και πρόσθετα, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε κάτι. δείτε μια λίσα που μπορείτε να αποκτήσετε  δωρεάν.
Αν ψάχνετε να προσθέσετε νέες δυνατότητες στο WordPress site σας, σίγουρα θα βρείτε κάποιο plugin για αυτό. Τις περισσότερες φορές το WordPress plugins repository έχει το plugin δωρεάν. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαζόσασταν να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία για να αποκτήσετε όλα αυτά τα πρόσθετα που θα κάνουν το site σας να πετάει!
Εάν ήδη χρησιμοποιείτε WordPress, τότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε σχετικά με την επεκτασιμότητα του. Είναι απεριόριστη!


Σας παρουσιάζουμε Τα καλύτερα plugins

Yoast SΕΟ
Σας προβληματίζει η κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης; Τότε, το Yoast SΕΟ είναι το τέλειο plugin για να ξεκινήσετε να σκαρφαλώνετε θέσεις. Αρχικά, σας βοηθά να δημιουργείτε βελτιστοποιημένο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, στην παραγωγή άρθρων φροντίζει να σας υπενθυμίζει τα κατάλληλα keywords, ώστε να μην τα παραλείπετε. Όμως, παράλληλα, σκανάρει ολόκληρη τη σελίδα σας, επισημαίνοντας ελλείψεις που σχετίζονται με το SEO και πρέπει να καλυφθούν. Meta titles, meta descriptions, Xml sitemaps, σύνδεση με κοινωνικά δίκτυα, σύνδεση με search console, και οργανοποιούνται εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του Yoast SEO.


W3 Total Cache
Εάν ένα plugin είναι πραγματικά χρήσιμο, τότε αυτό είναι σίγουρα το W3 Total Cache! Το συγκεκριμένο ενισχύει την ταχύτητα του website σας έως και 10 φορές! Στο παρελθόν, έχουμε τονίσει τη σημασία του browser caching για τη συνολική απόδοση ενός website. Με το W3 Total Cache η διαδικασία αυτοματοποιείται. Το αποτέλεσμα είναι ένα website με εμφανώς βελτιωμένο user experience και μία καλύτερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.


Wordfence Security
Πρόκειται για το πιο διάσημο plugin ασφάλειας για το wordpress, το οποίο σας προστατεύει από κακόβουλους hackers και σας κρατά διαρκώς ενήμερους για οποιονδήποτε κίνδυνο διατρέχει το site σας. Ειδικότερα, σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στο WordPress website σας, ενώ, ταυτόχρονα σας παρέχει εργαλεία για να το κρατήσετε ασφαλές.


Instagram Feed
Εάν είστε viral στο Instagram, τότε γιατί να μην εκμεταλλευτείτε τη δημοτικότητά σας, ενδυναμώνοντας την εικόνα του site σας; Ο πιο άμεσος τρόπος για να συγχρονίσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram με το website σας είναι μέσω του Instagram Feed!
Το Instagram Feed είναι ένα plugin που σας επιτρέπει να ενημερώνετε το website σας με υλικό που έρχεται κατευθείαν από το Instagram. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα εξατομίκευσης ως προς τη σειρά εμφάνισης των εικόνων, το μέγεθος και τον αριθμό τους. Τέλος, εσείς επιλέγετε εάν η παρουσίαση θα είναι χρονολογική ή τυχαία.


WooCommerce
Τo WooCommerce είναι ένα δωρεάν plugin που σας βοηθά να στήσετε το eshop της εταιρείας σας από την αρχή στην πλατφόρμα του WordPress. Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα plugins όσον αφορά τον κόσμο του eCommerce.
Με το WooCommerce έχετε τον απόλυτο έλεγχο των αγορών που γίνονται στο eshop σας. Συγκεκριμένα, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις χώρες και τα έξοδα αποστολής, τους τρόπους πληρωμής, ενώ, σας δίνει τη δυνατότητα συνεχούς υποστήριξης και ενημέρωσης λογισμικού.


AddToAny Share Buttons
Το AddToAny Share Buttons είναι σίγουρα ένα must–have plugin, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να κοινοποιούν το περιεχόμενό σας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Οι πιστοί αναγνώστες του blog μας γνωρίζουν την έμφαση που δίνουμε στο social media marketing και συγκεκριμένα στις δυνατότητες που αυτό προσφέρει, ώστε να προσελκύσετε την προσοχή του αγοραστικού σας κοινού. Το AddToAny Share Buttons είναι 100% responsive και, παράλληλα εφαρμόζεται τέλεια σε AMP σελίδες.


Akismet
Εάν έχετε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό τον αριθμό των spam να αυξάνεται, πρέπει να δράσετε! Το Akismet είναι ο πιο εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε από τα spam comments και να προφυλάξετε το site σας από κακόβουλο περιεχόμενο. Ακόμα, το συγκεκριμένο plugin παρέχει status history για κάθε comment, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε οι ίδιοι τις κακόβουλες πηγές.


MailChimp for WordPress
Είστε ενήμεροι για την αποτελεσματικότητα του email marketing και ότι σας βοηθά να χτίσετε μία μακροχρόνια σχέση με τους πελάτες σας; Εάν, λοιπόν, αναζητάτε ένα plugin που θα υποστηρίξει τη λίστα των subscribers της σελίδας σας, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το MailChimp for WordPress.
Το συγκεκριμένο συνδέει τις φόρμες που βρίσκονται σε ένα website με τον Mailchimp λογαριασμό σας. Κάθε φορά, λοιπόν, που ένας χρήστης συμπληρώνει τα στοιχεία του σε κάποια φόρμα, η λίστα των subscribers αυξάνεται αυτόματα. Να θυμάστε πως μπορείτε να ενσωματώσετε το συγκεκριμένο plugin σε άλλα όπως το Contact Form7 και το WooCommerce.


Contact Form 7
Το Contact Form 7 είναι το plugin που χρειάζεστε, εάν κατασκευάζετε από την αρχή τις φόρμες επικοινωνίας του website σας. Καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εξατομικευμένες φόρμες για κάθε περίσταση.

Δείτε τα Wordpress πρόσθετα που εμείς χρησιμοποιούμε  

SEO: Yoast SEO https://el.wordpress.org/plugins/word...
S.E.OSEO FREE: Rank Math https://el.wordpress.org/plugins/seo-...
FORMSFORMS: Forminator https://el.wordpress.org/plugins/form...
COMPRESSCOMPRESS: Smush https://el.wordpress.org/plugins/wp-s...
+SPEED LOADER+SPEED LOADER: Lazy Load https://wordpress.org/plugins/rocket-...
CASH:CASH: WP Rocket https://wp-rocket.me/ Free=Sweet performance
COMPRESSCOMPRESS: Imagify https://wordpress.org/plugins/imagify/
CASH FREE:CASH FREE: Swift Performance Lite https://el.wordpress.org/plugins/swif...
COMERCE:COMERCE: WooCommerce https://wordpress.org/plugins/woocomm...
POST TOOL:POST TOOL: Ultimate Blocks https://wordpress.org/plugins/ultimat...
POST TOOL:POST TOOL: Gutenberg Blocks https://wordpress.org/plugins/ultimat... *Astra
SEO & ANALITYCS:SEO & ANALITYCS: Site Kit by Google https://wordpress.org/plugins/google-...
SECURITY:SECURITY: Wordfence Security https://wordpress.org/plugins/wordfence/
SECURITY:SECURITY: iThemes Security https://wordpress.org/plugins/better-... *Light
MULTISITE COPY :MULTISITE: Migrate Guru https://wordpress.org/plugins/migrate...
GALERY:GALERY: NextGEN Gallery https://wordpress.org/plugins/nextgen...
URL TO GREEKLISH:URL TO GREEKLISH: Greeklish Permalinks https://wordpress.org/plugins/autocon...
NON WORDPRESS MAIL SEND:NON WORDPRESS MAIL SEND: WP Mail SMTP by WPForms https://wordpress.org/plugins/wp-mail...
BUILDER:BUILDER: Elementor https://wordpress.org/plugins/elementor/
BUILDER:ELEMENTOR+: Happy Elementor Addons https://wordpress.org/plugins/happy-e...
BUILDER:BUILDER+: Brizy https://wordpress.org/plugins/brizy/ +TEMPLATES
BUILDER FASTBUILDER FAST: Oxygen https://oxygenbuilder.com/
BUILDER+THEMEBUILDER+THEME Divi https://www.elegantthemes.com/ NO SLOW
FONTS GOOGLE:FONTS: Easy Google Fonts https://wordpress.org/plugins/easy-go...
FONTS GOOGLE:FONTS: Google Fonts Typography https://wordpress.org/plugins/olympus... NO
FONTS AWESOME:FONTS AWESOME: Font Awesome https://wordpress.org/plugins/font-aw...
LMS LEARN:LMS LEARN: LifterLMS https://wordpress.org/plugins/lifterlms/
CALENDAR:CALENDAR: The Events Calendar https://wordpress.org/plugins/the-eve... STYLE1
CALENDAR:CALENDAR: Modern Events Calendar Lite https://wordpress.org/plugins/modern-... STYLE2
TABLES:TABLES: TablePress https://wordpress.org/plugins/tablepr...
SLIDER:SLIDER: MetaSlider https://wordpress.org/plugins/ml-slider/ SLOW
SLIDER:SLIDER: Smart Slider 3 https://wordpress.org/plugins/smart-s... SLOW
CUSTOM POST:CUSTOM POST: Custom Post Type UI https://wordpress.org/plugins/custom-...
CUSTOM POST:CUSTOM POST: Advanced Custom Fields https://www.advancedcustomfields.com/
FOMO1:FOMO1: OneSignal https://wordpress.org/plugins/onesign...

FOMO2:FOMO2: NotificationX https://wordpress.org/plugins/notific...
COMMENTS:COMMENTS: Disable Comments https://wordpress.org/plugins/disable... TOTAL
REVIEW:REVIEW: Schema – All In One Schema Rich Snippets https://wordpress.org/plugins/all-in-...
MULTILANGUAGE:MULTILANGUAGE: https://polylang.pro/ NOT FREE FOR WOOCOMERCE
MULTILANGUAGE WOOCOMERCE:MULTILANGUAGE WOOCOMERCE: WPML https://wpml.org/
TRANSLATE:TRANSLATE: Loco Translate https://wordpress.org/plugins/loco-tr...
BACKUP:BACKUP: UpdraftPlus https://wordpress.org/plugins/updraft...
CLEAN AND SPEED:CLEAN AND SPEED: WP-Optimize https://wordpress.org/plugins/wp-opti...
LOCAL TRANSFER:LOCAL TRANSFER: Akeeba https://www.akeebabackup.com/
LOGIN:LOGIN: Ultimate Member https://wordpress.org/plugins/ultimat...
SSL EASY:SSL EASY: Really Simple SSL https://wordpress.org/plugins/really-...
THEME AUTOUPDATE:THEME AUTOUPDATE: Easy Theme and Plugin Upgrades https://wordpress.org/plugins/easy-th...
ADD CODE:ADD CODE: Header Footer Code Manager https://wordpress.org/plugins/header-...
LOGIN:LOGIN: LoginPress https://wordpress.org/plugins/loginpr...


NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us