Slide show

SEO Traffic: Πως να αυξήσετε τις επισκέψεις στο blog και την ιστοσελίδα σας

Το να φτιάξετε ποιοτικό περιεχόμενο μόνο, δεν θα σας φέρει το πολύτιμο traffic στο blog ή στο site σας. Στην πραγματικότητα, δημιουργώντας περιεχόμενο παγκόσμιου επιπέδου είναι μόνο η αρχή και το πρώτο βήμα. Το επόμενο βήμα για να φέρουμε traffic ή επισκεψιμότητα στο site μας είναι η προώθηση του περιεχομένου!
Χωρίς την απαραίτητη προώθηση, ακόμα και τα καλύτερα και ποιοτικότερα posts θα είναι άχρηστα. Αν επιθυμείτε λοιπόν μαζική κίνηση προς το site σας, θα πρέπει να το προοθήσετε , και σας παρουσιάζω μερικούς τρόπους και ιδέες προώθησης του blog και της ιστοσελίδας σας Δωρεάν ή με ελάχιστα χρήματα..
Κοινοποιήστε το άρθρο σας στο  Twitter και στο Facebook.
Αυτό βέβαια είναι το μόνοι εύκολο να σκεφτεί κανείς! Όμως ακόμα και αυτό είναι δύσκολο για το 90% των ιδιοκτητών ιστοσελίδων. Τίποτε δεν είναι δεδομένο στο ίντερνετ, για αυτό το τονίζω ξανά.
Τα social media βοηθάνε να επικοινωνήσουμε τις ιδέες μας και να μοιράσουμε το περιεχόμενό μας ευκολότερα από κάθε άλλη φορά. Ο κάθε άνθρωπος σήμερα που είναι στο facebook και στο twitter, έχει έναν κύκλο επιρροής και μπορεί να κάνει like και share το post σας. Αρκεί να είναι εκπληκτικής ποιότητας το περιεχόμενό σας και να του αρέσει.
Δημοσιεύοντας και κοινοποιώντας στον στενό σας κύκλο του Facebook και twitter, αλλά και των άλλων βασικών social media όπως pinterest, google plus και LinkedIn, θα δώσετε την πρώτη ορμή για τους πρώτους 100 επισκέπτες στο site σας. Αν λοιπόν δημιουργείτε σταθερά μοναδικό περιεχόμενο, θα καλλιεργήσετε το κοινό σας και τους ακόλουθους σας  οι οποίοι θα ανυπομονούν φανατικά να σας κάνουν like.


Δημοσιεύστε το Περιεχόμενο σας σε Δημοφιλή blogging communities sites

Υπάρχουν χιλιάδες online communities ή κοινότητες χρηστών, κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Επειδή στην Ελλάδα το ελληνικό SEO και τα ελληνικά online communities πάσχουν από πολλά προβλήματα παιδικής ηλικίας, θα ασχοληθώ μόνο με τα μεγάλα αντίστοιχα αγγλόφωνα.
Σε αυτά μπορείτε να βρείτε πάρα πολύ κόσμο και να αντλήσετε τεράστια επισκεψιμότητα για το site σας. Το μυστικό για τεράστια επισκεψιμότητα είναι η μαζική έκθεση.
Μερικά από τα αγαπημένα μου online communities είναι τα παρακάτω:
  • BlogEngage.com,
  • Blokube.com,
  • BizSugar.com,
  • ImNewsWatch.com,
  • Inbound.org,
  • Serpd.com,
  • FamousBloggers.net (Community News Section), και
  • MySEOCommunity.com.
Φυσικά για κάθε αγορά θα υπάρχουν και διαφορετικά κλαδικά sites. Βρείτε τα δικά σας και ξεκινήστε να προσφέρετε αξία στο κοινό σας. Παράλληλα θα πρέπει να χτίσετε σχέσεις με την κοινότητα χρηστών και να κάνετε και σεις like και share στους άλλους χρήστες που βρίσκονται εκεί και διαμοιράζουν το περιεχόμενό τους.

Δημοσιεύστε το άρθρο σας σε ενημερωτικά blogs και sites
Υπάρχουν εκατοντάδες sites του εξωτερικού που θα σας αφήσουν να διαμοιράσετε το περιεχόμενο σας στο λεγόμενο “Community News Section”.
Εδώ είναι μια λίστα δημοφιλών sites του εξωτερικού που μπορείτε να δημοσιεύσετε τα άρθρα σας για να πάρετε backlinks, traffic και πελάτες.
Ο στόχος σας είναι να αποκτήσετε τουλάχιστον 100+ επισκέπτες!

Δημοσιεύστε το άρθρο σας στο JustRetweet.com.
Το JustRetweet είναι μια social sharing community. Είναι μια μεγάλη κοινότητα blogger ή blogging alliance, η οποία έχει ως στόχο να προωθήσει το περιεχόμενο των μελών της.
Αποκτάτε credits κάνοντας retweet τα άρθρα αλλονών και κάνοντας retweet αυτοί τα δικά σας.
Είναι μια πολύ καλή υπηρεσία που σίγουρα άμα τη χρησιμοποιήσετε θα πάρετε αρκετά retweets και seo traffic.

Αυτοματοποιήστε τα social media με τη μπάρα addthis για Firefox
Αφού λοιπόν δημοσιεύσετε τα πρώτα σας blog post στο site σας, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τη μπάρα διαμοιρασμού addthis για το firefox. Μέσω αυτής θα αυξήσετε το traffic διαμοιράζοντας ταχύτατα το blog post σε διάφορα social media sites όπως:
  •  google bookmarks
  • Instapaper
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Livejournal
Υπάρχουν πάνω από 350 social media sites και δημιουργώντας τα αντίστοιχα προφίλ σε αυτά έχετε διπλό όφελος:
  • Κερδίζετε πολύτιμο seo traffic
  • Αποκτάτε χιλιάδες backlinks από υψηλής ποιότητας, high authority sites με υψηλό PageRank.
Προσωπικά χρησιμοποιώ περίπου 25 social media sites με το εργαλείο addthis καθημερινά και κατάφερα μέσα σε 10 μήνες να χτίσω 55.000 backlinks με φυσικό τρόπο.

Προωθήστε το post σας στα facebook groups
Για να επιστρέψουμε στην ελληνική πραγματικότητα, τα facebook groups είναι μια κορυφαία πηγή traffic για το site σας. Με περίπου 6 εκατομμύρια Έλληνες να είναι στο facebook, μερικά facebook groups έχουν περισσότερο από 500.000 μέλη!
Είμαι μέλος σε περισσότερα από 400 facebook groups, τα περισσότερα από τα οποία είναι άσχετα με το θέμα μου, αλλά το facebook παραμένει για το site μου η νούμερο ένα πηγή επισκεψιμότητας και για το 2014!

Φτιάξτε ένα  Facebook ad, ένα  StumbleUpon ad, ή μια άλλη διαφήμιση σε κάποιο διαφημιστικό δίκτυο
Προσοχή γιατί το βήμα 7 απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες του χώρου και δεν είναι για ερασιτέχνες ή χομπίστες του ίντερνετ. Για να κερδίσετε την κατάλληλη ορμή για το site σας και να απογειώσετε την επισκεψιμότητα σας, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με μια μικρή διαφήμιση στο Facebook.
Η διαφήμιση στο StumbleUpon, μπορεί να ξεκινήσει από 10 λεπτά μόνο, ενώ το Facebook μπορεί να σας πάει στα 25-50 λεπτά με μια καλή διαφήμιση για κάθε κλικ. Όμως και στο Facebook, αλλά και στο StumbleUpon θα πάρετε στοχευμένη υψηλής ποιότητας κίνηση με μεγάλη γεωγραφική ακρίβεια.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα twitter ads ή διαφημίσεις τύπου solo ads ή και banners σε κάποια μεγάλα κλαδικά sites. Από ένα banner ή μια διαφήμιση στο Facebook μπορείτε να πάρετε και 100 με 200 clicks για να αρχίσετε να βλέπετε κάποια αποτελέσματα στο site σας από άποψη μετατροπών και πωλήσεων.
Σίγουρα με 100 στοχευμένα κλικ θα αρχίσει το τηλέφωνό σας να χτυπάει. Επίσης υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το post σας να γίνει τόσο δημοφιλή που να μεταδοθεί σαν ιός ή αλλιώς να αποκτήσετε το viral marketing effect!

Δημοσιεύστε το άρθρο σας στο blogger, typepad και wordpress.com
Πολλοί χτίζουν το blog τους στο blogger, εγώ τον χρησιμοποιώ για να αποκτήσω πολύτιμα backlinks στο site μου. Αν και από άποψη SEO, η πλατφόρμα Blogger κερδίζει πάρα πολλές άλλες πλατφόρμες όπως το joomla, το drupal, το typepad και πολλά άλλα εκτός του wordpress.
Μην ξεχνάτε ότι το blogger είναι της Google και για αυτό κερδίζει πολλά άλλα site. Από την πλευρά του seo traffic, χρησιμοποιώ αυτές τις πλατφόρμες:
  1. για να πάρω κόσμο από τη Google και να τους φέρω στο site μου και
  2. για να αυξήσω τα backlink μου και το organic traffic από τη Google.

Στείλτε email στη λίστα σας μέσω του Aweber
Αυτό το βήμα είναι ίσως το πιο σημαντικό στην προώθησε του blog post αλλά και του content marketing στο site σας.
Το email marketing είναι αποδεδειγμένα το σημαντικότερο εργαλείο πωλήσεων, έχοντας 93% αποτελεσματικότητα συγκριτικά με άλλα μέσα. Επίσης, άμα καλλιεργήσετε σωστά τη λίστα σας, τότε θα μπορέσετε να αποκτήσετε με ένα απλό email χιλιάδες πιστούς επισκέπτες στο site σας.
Για παράδειγμα, άμα έχετε μια λίστα 1.000 ατόμων και το 10% κάνει κλικ στο email σας, τότε θα λάβετε αυτόματα 100 επισκέπτες στο συγκεκριμένο άρθρο. Αυτοί οι επισκέπτες είναι οι πιο φανατικοί θαυμαστές σας και θα σας αποφέρουν τα μεγαλύτερα κέρδη μακροπρόθεσμα, αρκεί να συνάψετε σχέσεις με αυτούς.
Σε αυτό το σημείο, θα έχετε ήδη λάβει 900+ επισκέπτες στο site σας, 100 από κάθε βήμα περίπου, ανάλογα και με το μέγεθος της αγοράς σας.
Θέλω τέλος να επισημάνω ότι η υπηρεσία email marketing που προτείνω είναι η aweber και ναι είναι πληρωμένη γιατί είναι πολύ σημαντική υπηρεσία και απευθύνεται μόνο στους σοβαρούς και επαγγελματίες του χώρου.

Βήμα 10: Κάντε remarketing μέσω του AdWords ή AdRoll.com

Το επαναληπτικό marketing ή Remarketing έχει ως στόχο να φέρει πίσω στο site σας τον επισκέπτη που έφυγε με άδεια χέρια. Το remarketing έχει ως στόχους:
  • Την αύξηση της απόδοσης της επένδυσής (ROI)
  • Την μεγιστοποίηση των εσόδων από το site, e-shop, blog
  • Την αύξηση στον αριθμό των εγγραφών στην email list σας
  • Την αύξηση του conversion rate, του ποσοστού μετατροπής επισκεπτών σε πελάτες
  • Tη μείωση του bounce rate και την αύξηση της θέσης σας στη Google και στο SEO γενικότερα
  • Το αποτελεσματικό Personal Branding ή Branding
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το remarketing ή retargeting έχει ως στόχο να φέρει πίσω στο site σας όλη την χαμένη κίνηση η οποία δεν μετατράπηκε σε πελάτη. Προσπαθήστε να έχει ένα ποσοστό μετατροπής ή conversion rate της τάξεως του 9% περίπου. Πράγμα που σημαίνει ότι το 91% του traffic χάνεται για πάντα εάν δεν γραφτεί στη λίστα άμεσα.
Μπορείτε όμως να ξαναπιάσετε το χαμένο σας traffic και να το ανακατευθύνετε στο site σας μέσω του Google Remarketing ή της adroll.com
Οπότε θα μπορέσετε να έχετε ακόμη μία τελευταία ευκαιρία να σας δούνε οι υποψήφιοι πελάτες σας και να σας προτιμήσουν εγγραφόμενοι στην email list σας ή ακόμη και να αγοράσουν κάτι από εσάς.
Ο στόχος του 10 βήματος είναι να αποκτήσετε άλλους 100 επισκέπτες και να φτάσετε στους πολυπόθητους 1.000 επισκέπτες για κάθε σας νέο ή και παλιό blog post!
Banner
Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop

NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ