Slide show

Αpps για κινητά

Τι νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε για να προσελκύσετε πελάτες που μπαίνουν στο internet από το κινητό τους;
Μιλήσαμε στο προηγούμενο βίντεο για το site σας και πώς να το προωθήσετε στις μηχανές αναζήτησης. Όμως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

Στις μέρες μας όλο και περισσότερες επιχειρήσεις φτιάχνουν apps δηλαδή εφαρμογές για κινητά, για να συνδέονται με πελάτες που βρίσκονται εν κινήσει.

Ποιον σκοπό εξυπηρετούν, τα apps; Και πώς μπορείτε να γνωρίζετε ότι, το app που φτιάξατε, ωφελεί όντως την επιχείρησή σας;
Τι διαφορά έχει το app από το site, όταν οι χρήστες μπαίνουν από κινητό;

Ένα φιλικό site για κινητά, είναι μια πιο απλή εκδοχή του βασικού site. Τα site για κινητά προσφέρουν σχεδόν τις ίδιες λειτουργίες, απλώς έχουν κατασκευαστεί ώστε να λειτουργούν καλά σε μικρότερες οθόνες. Και ο τρόπος σύνδεσης στο ίντερνετ, είναι ίδιος είτε από κινητό ή είτε από έναν σταθερό υπολογιστή.

Τα apps για κινητά, όμως είναι τελείως διαφορετικά! Πρόκειται για εφαρμογές που οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν σε ένα κινητό. Από εκείνη τη στιγμή το εικονίδιο μένει στην οθόνη του κινητού και πατώντας το κανείς, συνδέεται.

Ας δούμε με παραδείγματα πως τα apps βοηθάνε μια επιχείρηση.
‘Eχετε την εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στη Μυτιλήνη με παραρτήματα στη Χίο και τη Λήμνο και θέλετε να φτιάξετε ένα app για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Bασικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να στέλνετε μηνύματα στο κινητό ενός χρήστη, ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιεί το app εκείνη τη στιγμή. Αυτά τα μηνύματα ονομάζονται "ειδοποιήσεις push". Θα μπορούσατε να τις στέλνετε για να προσφέρετε στους πελάτες σας μια γενναία έκπτωση 20% αν παρατείνουν 2 ακόμα μέρες την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Ένα app μπορεί να σας βοηθήσει στο πρόγραμμα επιβράβευσης πιστότητας πελατών. Δηλαδή οι πελάτες χρησιμοποιούν το app για να συλλέγουν πόντους κάθε φορά που νοικιάζουν αυτοκίνητο της εταιρίας σας και στα 3 νησιά που δραστηριοποιείστε.

Με ένα app, οι πελάτες σας θα μπορούσαν ακόμα, όντας καθοδόν, να λάβουν οδικές πληροφορίες για το πώς θα φτάσουν σε ένα μουσείο της περιοχής. Ή να μάθουν ποιες είναι οι ωραίες παραλίες κοντά τους.

Πώς να ξεκινήσετε, λοιπόν ένα δικό σας app; Όπως πάντα αρχικά σκεφτείτε τους επιχειρηματικούς στόχους σας και τι τι θα είναι χρήσιμο να προσφέρετε στους χρήστες κινητού. Αν αυτό που εξυπηρετεί τους πελάτες, υπάρχει και στο site σας, ίσως το app είναι περιττό. Πρέπει να σκεφτείτε κάποια ιδέα που θα κάνει απαραίτητο στους χρήστες να έχουν το app σας. 

Ας συνοψίσουμε, λοιπόν. Μια εφαρμογή για κινητά μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες σας να επιτύχουν χρήσιμους στόχους.

Με ένα επιτυχημένο app μπορείτε να αυξήσετε την πιστότητα των πελατών σας. 
Να επικοινωνείτε μαζί τους και να τους βοηθάτε να πραγματοποιούν αγορές εύκολα από τα κινητά τους.

Ανυπομονείτε να ξεκινήσετε;
Έχετε αρκετές επιλογές. Μπορείτε είτε να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία, είτε εναλλακτικά, να ρίξετε μια ματιά στα εργαλεία όπως το Appy Pie, το Build Fire ή το Como.

Πηγή https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/lesson/83

NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us