Slide show

Χτίστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο

Στο βίντεο αυτό θα δούμε πώς μπορείτε να “χτίσετε” την παρουσία μιας επιχείρησης στο ίντερνετ.
Έχετε πολλές επιλογές, όπως καταχωρίσεις σε τοπικούς διαδικτυακούς καταλόγους, δημιουργία ιστοσελίδας, δημιουργία εφαρμογής για κινητά και χρήση των social media.

Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά θα πρέπει να κάνετε σωστά αυτά τα βασικά βήματα.

Σήμερα, είναι εύκολο για μια επιχείρηση να είναι στο ίντερνετ. Και όταν λέμε είναι στο ίντερνετ δεν εννοούμε μόνο ιστοσελίδα.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προωθήσετε ένα hostel. Το πρώτο βήμα για να βρείτε πελάτες στο ίντερνετ αλλά και για να σας βρίσκουν οι πελάτες σας είναι να καταχωρίσετε το hostel σε τοπικούς διαδικτυακούς καταλόγους, όπως το Google My Business.

Έτσι, όταν κάποιος κάνει μια αναζήτηση στο Google για hostel στην περιοχή σας, θα σας βρίσκει, χωρίς να χρειάζεται να έχετε δικό σας site!

Θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε μια σελίδα στο Facebook και να δώσετε τη δυνατότητα σε πιθανούς πελάτες να γνωρίσουν το hostel και τις δραστηριότητές του. Πώς? Ανεβάζοντας φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο με χαρούμενους επισκέπτες που απολαμβάνουν τις δραστηριότητες σας.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται πολλά, μην ανησυχείτε. Έχουμε ετοιμάσει για σας πολλά βίντεο για να σας βοηθήσουμε να δείτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τα social media.

Είδαμε λοιπόν, πως μπορείτε να κάνετε πολλά και χωρίς site, αλλά κάποια στιγμή, είναι πολύ πιθανό να θελήσετε να φτιάξετε ένα. Ένα χώρο όπου παλιοί και νέοι πελάτες θα μπορούν να μάθουν τα πάντα για το hostel σας.

Ωραία, ας προχωρήσουμε!

Το πιο σημαντικό πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε την ιστοσελίδα είναι να σκεφτείτε τι θέλετε να κάνουν οι χρήστες σε αυτήν. Για παράδειγμα:
Θέλετε να σας πάρουν τηλέφωνο; Αν ναι, τότε βάλτε τον αριθμό τηλεφώνου σας σε εμφανές σημείο σε κάθε σελίδα.
Θέλετε να έρθουν στο hostel; Τότε, βάλτε χάρτη και οδηγίες μετάβασης.
Θέλετε να κάνουν κράτηση; Ενσωματώστε ένα σύστημα απευθείας κρατήσεων.

Μπορεί, τέλος, να θέλετε να αγοράσουν από το site σας ελληνικά souvenir, κάνοντας μια ηλεκτρονική παραγγελία και πληρωμή. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ηλεκτρονικό εμπόριο, ή αλλιώς e-commerce. Θα μιλήσουμε για το e-commerce πιο αναλυτικά σε επόμενα βίντεο.

Πέρα από την ιστοσελίδα, πολλές επιχειρήσεις σήμερα χρησιμοποιούν και εφαρμογές για κινητά, ή αλλιώς mobile apps. Αυτές τις εφαρμογές μπορούν να τις κατεβάσουν οι επισκέπτες στο κινητό τους και στο tablet.

Οι εφαρμογές προσφέρουν πολλές δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών, ή αλλιώς loyalty programs, ή ακόμη να στέλνετε αυτόματα ευχαριστήρια emails σε όσους επισκέφτηκαν το hostel σας.

Ωραία, λοιπόν.
Κρατήστε αυτό: Αν θέλετε οι χρήστες να σας βρίσκουν στο ίντερνετ, πρέπει να “χτίσετε” την παρουσία σας σε αυτό.

Αυτό γίνετε είτε με μία καταχώριση σε έναν τοπικό διαδικτυακό κατάλογο, είτε με παρουσία στα social media, είτε με τη δημιουργία ιστοσελίδας, είτε με τη δημιουργία ενός mobile app είτε και με όλα τα παραπάνω. 

Ένα είναι σίγουρο με έναν από αυτούς τους τρόπους οι χρήστες θα σας βρουν, θα σας γνωρίσουν και, ιδανικά, θα γίνουν πελάτες σας.

https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/lesson/27#/

NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us