Slide show

Shopify vs WordPress (2021) - Ποιο είναι το καλύτερο;

Shopify vs WordPress - ποιο είναι το καλύτερο; Αυτή είναι μια ερώτηση που πολλές επιχειρήσεις (ιδιαίτερα οι νεοσύστατες επιχειρήσεις) βρίσκουν να ρωτούν και σε αυτήν την ανάρτηση θα το αντιμετωπίσω σε βάθος.Διαβάστε παρακάτω για πλήρη εξέταση και των δύο πλατφορμών και των βασικών χαρακτηριστικών τους. και τους λόγους για τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε το ένα από το άλλο κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μέχρι το τέλος αυτής της σύγκρισης, θα πρέπει να έχετε πολύ καλύτερη ιδέα για ποια πλατφόρμα θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Ας ξεκινήσουμε με μια γρήγορη επισκόπηση και των δύο πλατφορμών.
Τι είναι το Shopify;

Το Shopify είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να επιτρέπει στους εμπόρους να κατασκευάζουν και να ξεκινούν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα.

Παρέχει μια σειρά προτύπων που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις καθιέρωσης επωνυμίας μεμονωμένων επιχειρήσεων και επιτρέπει την πώληση φυσικών και ψηφιακών αγαθών.

Μία από τις βασικές ιδέες πίσω από το Shopify είναι ότι οι χρήστες χωρίς τεχνικές ή σχεδιαστικές δεξιότητες μπορούν να δημιουργήσουν ένα κατάστημα - χωρίς να καταφεύγουν σε κωδικοποίηση.

Ωστόσο, Shopify σας επιτρέπει επίσης να επεξεργαστείτε την HTML και CSS της ιστοσελίδας σας, πράγμα που σημαίνει ότι εκείνοι που κάνουν οι κωδικοποίησης των δεξιοτήτων θα είναι σε θέση να προσαρμόσετε τα καταστήματά τους πιο εκτεταμένα.

Επειδή το Shopify είναι μια «φιλοξενούμενη» λύση, όλα λειτουργούν στους διακομιστές του Shopify. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αγορά φιλοξενίας ιστού ή την εγκατάσταση λογισμικού οπουδήποτε - η ιδέα είναι ότι σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε το κατάστημά σας συμβαίνουν «έξω από το κουτί».

(Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να προσαρμόσετε ένα κατάστημα Shopify ώστε να πληροί περισσότερες απαιτήσεις κατά παραγγελία μέσω της προσθήκης εφαρμογών - περισσότερες από τις οποίες αργότερα).

Το Shopify είναι ένα λογισμικό ως εργαλείο υπηρεσίας ('SaaS') - αυτό σημαίνει ότι δεν διαθέτετε αντίγραφο του λογισμικού, αλλά πληρώνετε μηνιαία χρέωση για να το χρησιμοποιήσετε. Όντας μια εφαρμογή ιστού, εκτελείται στο cloud - αρκεί να έχετε πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και στο Διαδίκτυο, μπορείτε να διαχειριστείτε το κατάστημά σας από οπουδήποτε.
Τι είναι το WordPress;


H αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress - η ιδέα πίσω από αυτό είναι να επιτρέψει στους αναγνώστες να αξιολογήσουν πώς συγκρίνεται μια φιλοξενούμενη λύση «όλα σε ένα» (Shopify) με μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που απαιτεί περισσότερα πρακτική διαμόρφωση (WordPress). Αντικατοπτρίζει επίσης το γεγονός ότι οι περισσότερες επαγγελματικές ρυθμίσεις ηλεκτρονικού εμπορίου του WordPress περιλαμβάνουν την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση.
Σε τι είδους χρήστες απευθύνονται το Shopify και το WordPress;

Είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι το κύριο κοινό του Shopify αποτελείται από χρήστες που δεν έχουν δύο πράγματα: 
  • δεξιότητες ανάπτυξης ιστού
  • έναν προϋπολογισμό για να προσλάβει κάποιον για να χτίσει το κατάστημά του .
Αυτοί οι τύποι χρηστών στρέφονται συχνά στο Shopify ακριβώς επειδή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς κωδικοποίηση και επειδή για τη χρήση του δεν απαιτείται τεράστια αρχική επένδυση.

Το WordPress, αντιθέτως, εξυπηρετεί μια ευρύτερη ομάδα χρηστών:
  • αρχάριοι σχεδιασμού ιστοσελίδων
  • χρήστες με δεξιότητες ανάπτυξης ιστού
  • χρήστες με προϋπολογισμό για την πρόσληψη προγραμματιστή .
Όπως το Shopify, το WordPress είναι κατάλληλο για χρήστες που είναι σχετικά νέοι στο σχεδιασμό ιστοσελίδων και όχι ιδιαίτερα τεχνολογικοί - είναι σίγουρα δυνατό να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε έναν ιστότοπο WordPress χωρίς να χρειάζεστε δεξιότητες κωδικοποίησης, ειδικά αν είστε ευτυχείς να χρησιμοποιήσετε ένα " διεπαφή οπτικού επεξεργαστή για WordPress όπως το Divi. Οι χρήστες που δεν θέλουν να πλησιάσουν HTML ή CSS μπορούν να αποφύγουν να το κάνουν με το WordPress.

Ωστόσο, θα έλεγα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτείται περισσότερη διαμόρφωση του WordPress για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε έναν ιστότοπο - και αυτό ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε, η δημιουργία ενός ιστότοπου WordPress μπορεί να περιλαμβάνει μια πιο απότομη καμπύλη μάθησης από τη χρήση του Shopify.

Το δεύτερο κοινό που εξυπηρετεί το WordPress είναι χρήστες που έχουν πολλή εμπειρία ανάπτυξης ιστοσελίδων: θα είναι εντάξει χρησιμοποιώντας το WordPress για να δημιουργήσουν τον ιστότοπο που χρειάζονται.

Και το τρίτο κοινό είναι χρήστες με μεγάλο προϋπολογισμό - αυτά τα μετρητά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσλάβουν μια ομάδα ανάπτυξης WordPress για να δημιουργήσουν έναν εντελώς «κατά παραγγελία» ιστότοπο που λειτουργεί σε εξαιρετικά γρήγορους διακομιστές.

Η λέξη "κατά παραγγελία" είναι σημαντική εδώ, επειδή υπογραμμίζει μια βασική διαφορά μεταξύ του WordPress και του Shopify - ότι παρόλο που είναι δυνατό να τροποποιήσετε το Shopify με πολλούς τρόπους (μέσω κωδικοποίησης ή προσθήκης εφαρμογών), υπάρχουν περισσότερα όρια σε ό, τι μπορείτε και θα πρέπει πάντα να φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας στους διακομιστές του Shopify.
Πόσα άτομα χρησιμοποιούν το WordPress και το Shopify;

Όταν επιλέγετε μια λύση δημιουργίας ιστότοπων, είναι πραγματικά σημαντικό να κατανοήσετε πόσα άτομα τη χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν τους ιστότοπους ή τα διαδικτυακά τους καταστήματα.

Αυτό συμβαίνει επειδή, σε γενικές γραμμές, εάν μια συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει μια μεγάλη βάση χρήστη, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές υποστήριξης, πόροι και εφαρμογές / προσθήκες διαθέσιμες για αυτήν στο διαδίκτυο. Θα υπάρχει επίσης μια μικρότερη πιθανότητα να «εξαφανιστεί» και να πάρετε μαζί σας τον ιστότοπό σας!

Υποστήρηξη
To WordPress ειναι δημοφιή λογισμικό ανοικτου κώδικα
Τα καλά νέα με το WordPress ειναι οτι απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα και έχουν μεγάλες βάσεις χρηστών υπάρχουν 75-90 εκατομμύρια αυτο-φιλοξενούμενοι ιστότοποι WordPress. και εκατομύλια προγραματιστές και εταιρίες που ασχολούνται με το WordPress 
Σύμφωνα με το Builtwith.com, το Shopify διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια καταστήματα. αλλά οι προγραμματιστές που ασχολούνται με αυτό ειναι ελάχιστοι

Δεδομένων αυτών των αριθμών, το WordPress είναι τεχνικά το ασφαλέστερο στοίχημα για τα μακροζωία, αλλά το Shopify είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του είδους του και είναι απίθανο να πάει οπουδήποτε σύντομα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη στη δημιουργία διαδικτυακής παρουσίας για την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας το Shopify ή το WordPress.
Τιμολόγηση: Πόσο κοστίζει η χρήση του Shopify και του WordPress;

Κόστος Shopify
Το Shopify παρέχει πέντε προγράμματα τιμολόγησης:

  • Βασικό : 29 $ ανά μήνα.
  • Shopify : 79 $ ανά μήνα.
  • Για προχωρημένους : 299 $ ανά μήνα.
  • Επιπλέον : διαπραγματεύσιμη, αλλά ξεκινά από $ 2000 ανά μήνα.


Αγοράστε τις τιμές για τα πιο δημοφιλή πακέτα. Όπως μπορείτε να περιμένετε, οι λειτουργίες στις οποίες έχετε πρόσβαση σε κάθε σχέδιο Shopify διαφέρουν ανάλογα με αυτό που χρησιμοποιείτε, αλλά μερικές βασικές διαφορές είναι οι εξής:
  • Η τηλεφωνική υποστήριξη υποστηρίζεται μόνο σε πακέτα 29 $ και υψηλότερα.
  • Ο αριθμός των χρηστών που μπορούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας ποικίλλει ανάλογα με το πρόγραμμα (λαμβάνετε 2, 5 και 15 λογαριασμούς προσωπικού στα προγράμματα Basic, Shopify και Advanced Shopify αντίστοιχα).
  • Τα τέλη πιστωτικής κάρτας και τα τέλη συναλλαγής μειώνονται καθώς τα μηνιαία προγράμματα γίνονται πιο ακριβά.
  • Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη λειτουργικότητα του σημείου πώλησης, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Shopify για πώληση σε φυσικές τοποθεσίες, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε για ένα πρόσθετο "Shopify POS Pro" (89 $ ανά μήνα).
  • Το πρόγραμμα « Shopify Plus » είναι ένα πρόγραμμα εταιρικού βαθμού που απευθύνεται σε μεγαλύτερους οργανισμούς ή σε αυτούς με πιο προηγμένες απαιτήσεις σχετικά με API, χρόνο λειτουργίας διακομιστή και υποστήριξη.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να πούμε πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός ιστότοπου WordPress - αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλές μεταβλητές.

Μια κοινή λανθασμένη αντίληψη είναι ότι το WordPress είναι μια εντελώς δωρεάν επιλογή, αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Παρόλο που μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν το λογισμικό συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS), υπάρχουν και άλλα πράγματα που συχνά πρέπει να πληρώσετε για να αποκτήσετε έναν ιστότοπο που υποστηρίζεται από WordPress, δηλαδή:

  • hosting - χώρος διακομιστή στον οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress και να αποθηκεύσετε τον ιστότοπό σας, Το μόνο πράγμα που θα πρέπει πάντα να πληρώνετε είναι το WordPress hosting - χωρίς αυτό δεν έχετε πουθενά να εγκαταστήσετε το WordPress. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών σε αυτό το μέτωπο, συνήθος οι εταιρίες Hosting σας παρέχουν και δωορεαν domain και δωρεαν SSL , H βασική επιλογή που πρέπει να κάνετε  μπορεί να ξεκινείσει απο 4$ - 8$ το μήνα για ενα γρήγορο SSD server και οποτε θέλετε μεταφέρετε το e-shop σας σε άλλο πάροχο
  • ένα πρότυπο - ο σχεδιασμός για τον ιστότοπό σας μπορεί να ξεκινείσει απο 0$ Δωρεάν θέμα
  • Ενσωμάτωση ηλεκτρονικού εμπορίου - προσθήκη εργαλείων που θα σας επιτρέψουν να πουλάτε προϊόντα στο διαδίκτυο ειναι δωρεάν με το woocomerce
  • πρόσθετα - εφαρμογές που μπορούν να προστεθούν στον ιστότοπό σας για να προσθέσετε περισσότερη λειτουργικότητα μπορεί να ξεκινείσει απο 0$ Δωρεάν plugins
  • Και φυσικά, ανάλογα με τις φιλοδοξίες σας ή τις τεχνικές σας δεξιότητες, ίσως χρειαστεί επίσης να πληρώσετε για έναν προγραμματιστή για να σας βοηθήσει στην κατασκευή.
  • Μια υπηρεσία συντήρησης και Backup του WordPress (αυτές σας βοηθούν να διατηρείτε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο με όλες τις πιο πρόσφατες προσθήκες, θέματα και ενημερώσεις WordPress): μπορείτε να κάνετε ο ίδιος ευδομαδιαίο backup εντελός δορεάν, και επιπλέον θα εχετε το κατάστημά σας σε ενα USB stick για να αισθάνεσται ασφάλεια
Περισσότερες πληροφορίες στο https://istogrammi.wixsite.com/website

Το καλό στην υπόθεση με το wordpress είναι οτι αν το κατασκευάσει καποια εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων δεν χρειάζεται να πήρωσετε για Template και Plugins και δεν θα εχετε τα μινιαία χαράτσια του Shopify και το κατάστμα σας θα σας ανήκει 100% 

Μεγαλόνοντας το ηλεκτονικό σας κατάστημα θα θέλετε και αλλα πρόσθετα και δυνατότητς; αλλά και παλι πεονεκτείτε ενατι του shopify γιατι δεν θα ψαχτετες προγραμματιστή με τα κυάλια να σας κανει τις αλλαγές και δεν θα χρεωθείτε τα προσθετα με το μήνα , μπορείτε να τα αγοράσετε 1 φορά Life time licence και θα ειναι για παντα δικά σας χωρις χαράτσια,Ειμαται κατα του μηνιαίου Χαρατσιού στα e-shop και προσπαθοούμε να δινομε λύσεις Life time 

Αιτησια αυγκρηση παγίων

Ετσι εχουμε Στο χαμηλότερο σημείο της κλίμακας τιμολόγησης, υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε το "Βασικό πρόγραμμα +  freedomain + free SSL " φιλοξενιας wordpress $5 συν 1 free template + 5 free plugins + 4 free woocomerce plugins = 60 $./year

WordPress 60 $./year

Στο χαμηλότερο σημείο της κλίμακας τιμολόγησης, υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε το "Βασικό πρόγραμμα" Shopify $ 29 συν 4 εφαρμογές 40 $ ανά μήνα, θα μιλήσατε για μια ετήσια δέσμευση 468 $. και επιπλέον δεν εχετε της απεριόριστες συνατότητες επέκτασης της επιχείρησης σας π.χ δημιουργία blog σε υποτομέα , συνδεση με scroutz , Yoast SEO , Elementor page builder, multilanguage plugins , greek bank πυλη πληρωμών (το shopify βαζει χαράτσια και στις πύλες πληρομών) = 828$/year + 2% φορο συναλαγών =<1000$/year

Shopify 1000$/year

Ωστόσο, ο αριθμός των διαθέσιμων προτύπων Shopify είναι χλωμός σε σύγκριση με τον τεράστιο αριθμό προτύπων που διατίθενται για το WordPress. με λίγα λόγια τα Template για shopify είναι λίγα πανάκριβα και με περιορισμένες δυνατότητες
Αντίθετα για WordPress - Woocomerce είναι Χιλιάδες, πανύσχυρα ταχύτατα και με δυνατότητα πλομής μία φορά και να εχετε αναβαθμίσεις για π.αντα δωρελαν ( one time payment forever updates )

Αν και είναι δύσκολο να βάλετε ακριβή αριθμό για τον αριθμό των θεμάτων WordPress που υπάρχουν, μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για χιλιάδες , τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή.

(Μπορείτε να αγοράσετε πρότυπα WordPress από τον επίσημο κατάλογο θεμάτων WordPress ή καταστήματα τρίτων όπως το Template Monster ).

Το WordPress είναι τελικά ο νικητής σε ένα πρότυπο - η τεράστια ποσότητα των διαθέσιμων θεμάτων διασφαλίζει ότι οι περισσότεροι χρήστες θα έχουν πολλές επιλογές υψηλής ποιότητας για να διαλέξουν.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Accelerated Mobile Pages (AMP) τόσο στο Shopify όσο και στο WordPress. Το AMP είναι ένα έργο που υποστηρίζεται από την Google και επιταχύνει δραστικά τη φόρτωση των σελίδων σας σε κινητές συσκευές αφαιρώντας ορισμένα κομμάτια κώδικα. Η χρήση του δίνει στο περιεχόμενό σας μια ταχύτητα και μπορεί να βελτιώσει την προβολή του στα αποτελέσματα αναζήτησης.Για να λειτουργήσει η λειτουργικότητα AMP και στις δύο πλατφόρμες, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους (Shopify) ή μια προσθήκη (WordPress). Με το Shopify, αυτό σημαίνει εγκατάσταση κάτι σαν το Fire Amp. υπάρχουν διάφορες επιλογές προσθηκών για το WordPress.


Μπορείτε να δοκιμάσετε το Shopify και το WordPress δωρεάν - αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε ποια πλατφόρμα λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Το Shopify προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών, στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ SHOPIFY

Με το WordPress, μπορείτε να κατεβάσετε το CMS δωρεάν (αλλά θυμηθείτε ότι θα χρειαστείτε κάπου για να το φιλοξενήσετε.ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ ΤΟΥ WORDPRESS

Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε plugins και εφαρμογές οπτικών προγραμμάτων επεξεργασίας στο WordPress και στο Shopify αντίστοιχα για να δημιουργήσετε μια παρόμοια διεπαφή επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο. Αυτό μπορεί να προσελκύσει άτομα που είναι σχετικά νέα στον σχεδιασμό ιστοσελίδων.Αυτό διαφέρει από την προσέγγιση που ακολουθούν ορισμένες άλλες πλατφόρμες - ιδίως το Squarespace - που εμφανίζει μια πιο «άμεση» ή σε πραγματικό χρόνο προβολή των τροποποιήσεών σας (αυτό συμβαίνει επειδή τέτοιες πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να εργάζεστε «στη σελίδα», με τις αλλαγές σας να εμφανίζονται στο situ και σε πραγματικό χρόνο). 

Διαχείριση περιεχομένου στο WordPress
Όσον αφορά τη διαχείριση στατικών σελίδων και αναρτήσεων, θα έλεγα ότι το WordPress χτυπά το Shopify αρκετά περιεκτικά.Προβολή ειδοποίησης απορρήτου .

Πρώτον, και πολύ σημαντικό, το WordPress συνοδεύεται από εκδόσεις περιεχομένου - κάθε έκδοση μιας σελίδας ή μιας ανάρτησης μπορεί να αποθηκευτεί στο σύστημα και μπορείτε να επιστρέψετε σε οποιαδήποτε από αυτές οποιαδήποτε στιγμή. Το Shopify δεν σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό.

Δεύτερον, το WordPress σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε κατηγορίες και ετικέτες με πολύ πιο ευέλικτο τρόπο από το Shopify (μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τους δικούς σας προσαρμοσμένους τύπους περιεχομένου στο WordPress). Αυτό σας επιτρέπει να παρουσιάσετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας με πιο σχετικούς τρόπους στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν επίσης να το φιλτράρουν πιο εύκολα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Και τρίτον, η πρόσφατη εισαγωγή του WordPress ενός νέου προγράμματος επεξεργασίας "βασισμένο σε μπλοκ", Gutenburg , σας δίνει λίγο περισσότερη ευελιξία ως προς τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζετε σελίδες από τον νέο συντάκτης Gutenberg 

Δυστιχώς ο "WYSIWG" συντάκτης του Shopify πληρώνεται με το μήνα ( Χαράτσι )
Αν θέλετε να επωφεληθείτε από αυτήν την επεξεργασία περιεχομένου στυλ μεταφοράς και απόθεσης στο Shopify, θα πρέπει να επενδύσετε σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται το Buildify (12,99 $ ανά μήνα) και το DragDropr (19,99 $ ανά μήνα).

Όσον αφορά τη διαχείριση περιεχομένου από την πλευρά του ηλεκτρονικού εμπορίου των πραγμάτων, και πάλι είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε μια άμεση σύγκριση μεταξύ Shopify και WordPress.

Ομως το ανοιχτού κώδικα wordpress + WooCommerce και τα εκατοντάδες addons σας λύνουν τα χέρια σε ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

WP Ηλεκτρονικό εμπόριο
Για αρχή, το WordPress σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το Yoast , ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία SEO. Αυτό το εργαλείο αναλύει το περιεχόμενό σας σε βάθος από μια προοπτική SEO και εξάγει μια λίστα με τα βασικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ποιότητα των σελίδων και των αναρτήσεων σας.
Η προσθήκη Yoast για WordPress σας παρέχει μια πλήρη επισκόπηση όλων των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε το SEO ενός περιεχομένου.
Επιπλέον, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ιστότοπους φιλικούς προς SEO και να ορίσετε κανονικές διευθύνσεις URL για να αποφύγετε το διπλό περιεχόμενο (κάτι που η Google εγκρίνει πάρα πολύ).
Το WordPress είναι επίσης καλύτερο για τη δημιουργία καθαρών διευθύνσεων URL (σύντομες, απλές δομές διευθύνσεων URL που της αρέσει η Google).
Και επειδή ένας ιστότοπος WordPress μπορεί να φιλοξενείται σε οποιονδήποτε διακομιστή, μπορείτε να επιλέξετε έναν εξαιρετικά γρήγορο. δεν περιορίζεστε στην κοινή φιλοξενία στο Shopify (η οποία, μολονότι είναι γενικά αποδεκτή από άποψη ταχύτητας, δεν είναι απαραίτητα η ταχύτερη διαθέσιμη). Η «ταχύτητα σελίδας» είναι σημαντική επειδή είναι ένα σήμα κατάταξης, όπου οι ιστότοποι ταχύτερης φόρτωσης δίνουν προτεραιότητα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Για να έχετε μια αξιοπρεπή ταχύτητα σελίδας στο WordPress, σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσετε μια επαγγελματική εγκατάσταση όπως το Kinsta ή το WP Engine . φτηνές κοινόχρηστες υπηρεσίες φιλοξενίας δεν κόβουν τη μουστάρδα σε αυτό το μέτωπο.
Το πόσο καλή είναι η πλευρά του ηλεκτρονικού εμπορίου SEO στο WordPress, ωστόσο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιλεγμένη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Yoast σε ιστότοπους Shopify, υπάρχουν πολλές εφαρμογές SEO για την διαθέσιμη πλατφόρμα που εκτελούν παρόμοια λειτουργία που φυσικά θα πρέπει να πληρώσετε ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Blogging στο WordPress και στο Shopify
Το blogging είναι μια συχνά παραβλέπεται - αλλά ζωτικής σημασίας - πτυχή της λειτουργίας ενός διαδικτυακού καταστήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το blogging είναι απολύτως απαραίτητο για το επιτυχημένο εισερχόμενο μάρκετινγκ - μια στρατηγική πωλήσεων όπου χρησιμοποιείτε ποιοτικές αναρτήσεις ιστολογίου για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας , η οποία με τη σειρά της δημιουργεί αγορές από αφοσιωμένους αναγνώστες.

Μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύτηκε στο Shopify - παρόλο που μπορείτε να κάνετε blog πολύ καλά στο Shopify, η λειτουργικότητα του blogging στο WordPress είναι σημαντικά ισχυρότερη.

Τόσο το WordPress όσο και το Shopify παρέχουν λειτουργίες blogging, με το WordPress να είναι σημαντικά καλύτερο.Αυτό συμβαίνει επειδή το WordPress:
  • σας επιτρέπει να διατηρείτε ένα αρχείο αλλαγών σε υπάρχουσες δημοσιεύσεις
  • σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε κατηγορίες και ετικέτες σε αναρτήσεις ιστολογίου (το Shopify επιτρέπει μόνο τη χρήση ετικετών)
  • επιτρέπει τη δημιουργία αναρτήσεων με καθαρές διευθύνσεις URL (όπως συζητήθηκε παραπάνω, Shopify προθέματα αναρτήσεων ιστολογίου με «/ δημοσιεύσεις /» που δεν είναι τόσο καθαρό όσο θα θέλαμε και επομένως δεν είναι 100% ιδανικό από άποψη SEO).
Το πλεονέκτημα του WordPress σε αυτόν τον τομέα δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η πλατφόρμα έχει μακρά ιστορία ως επαγγελματική λύση blogging.

Χρειάζεστε βοήθεια με το WordPress ?
Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, μπορούμε είτε να σας βοηθήσουμε με την κατασκευή σας είτε να σας φέρουμε σε επαφή με τους καλύτερους ειδικούς στην κατηγορία. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε το έργο σας στο WordPress με επαγγελματικό και οικονομικό τρόπο. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα .

Μάρκετινγκ μέσω email
Ένα βασικό μέρος της λειτουργίας μιας διαδικτυακής επιχείρησης είναι το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - η δημιουργία και η αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων στη λίστα αλληλογραφίας σας είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία πωλήσεων.
Στο WordPress είναι εύκολο να συνδέσετε οποιαδήποτε από τις κύριες λύσεις μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτό, μέσω μιας ποικιλίας προσθηκών (το Gravity Forms είναι ένα εξαιρετικό plugin για να το κάνετε αυτό). Το WordPress εχει τερλαστιες δυνατότητες σε αυτόν τον τομές, Με άλλα λόγια, δείτε τις δυνατότητες αυτοματοποίησης του Mailchimp ή Getresponse
Κατι αντίστιχο μόλις αποκτήσει η Shopify θα το χρεώνει κλασικά με μηνιαία συνδρομή.

Τέλος, μια γρήγορη σημείωση σχετικά με το SSL : παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό SSL με όλους τους ιστότοπους Shopify, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες σας περιηγούνται στον ιστότοπό σας σε ασφαλή σύνδεση. Μπορείτε φυσικά να εγκαταστήσετε πιστοποιητικά SSL και σε ιστότοπους του WordPress - αλλά και πάλι, είναι δική σας ευθύνη να το επιλύσετε. συνήθως ο πάροχος φιλοξενίας που επιλέγουμε το παρέχει δορεάν


Συμμόρφωση GDPR στο Shopify και το WordPress
Ως αποτέλεσμα των νόμων GDPR που θεσπίστηκαν τον Μάιο του 2018, η κατασκευή ενός ιστότοπου συνεπάγεται πλέον την ικανοποίηση πολλών νέων νομικών απαιτήσεων σχετικά με την προστασία δεδομένων και το απόρρητο για τους επισκέπτες της ΕΕ σε αυτόν.
Υπάρχουν αρκετές από αυτές τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται - γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με έναν δικηγόρο σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε - ωστόσο, για μένα υπάρχουν πιθανώς τέσσερα ιδιαίτερα σημαντικά κουτιά για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να ξεχωρίσουν:

  • Πάντα επεξεργάζεστε και αποθηκεύετε δεδομένα με ασφάλεια
  • Δώστε τους κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις ιστότοπου, πολιτικές απορρήτου και ειδοποιήσεις cookie
  • Λάβετε ρητή συγκατάθεση από άτομα που εγγράφονται σε λίστες αλληλογραφίας μέσω του ιστότοπού σας ότι είναι εντάξει να τους στείλετε ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία
  • Παρέχετε ένα μέσο για να επιλέξετε ή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση για χρήση μη απαραίτητων cookie σε έναν ιστότοπο (με την καταχώριση αυτής της συγκατάθεσης).
Για την τέταρτη απαίτηση, συγκατάθεση cookie, το Shopify 
ΔΕΝ συνοδεύεται από μια γεννήτρια ειδοποιήσεων cookie συμβατή με το GDPR, επομένως θα πρέπει πάντα να επενδύσετε σε μια κατάλληλη εφαρμογή από το κατάστημα εφαρμογών του Shopify ή να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου μέρους όπως το CookieYes για να δημιουργήσετε ένα banner cookie, τα εργαλεία συναίνεσης cookie θα πρέπει να αποτελούν μέρος ενός βασικού συνόλου λειτουργιών για μια φιλοξενούμενη λύση και θα ήταν καλό εάν το Shopify μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του αντίπαλου BigCommerce και να εισαγάγει αυτήν τη λειτουργικότητα σύντομα.

Με το WordPress, παρόλο που υπάρχουν πολλά πρόσθετα (και δορεάν λύσεις) για τη λήψη και την αποθήκευση δεδομένων με τρόπο συμβατό με το GDPR, είναι αποκλειστικά δική σας δουλειά να επιλέξετε τα σωστά και να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν κάνει τίποτα άτακτο.

Πολύγλωσσοι / πολλαπλοί ιστότοποι
Πολλές επιχειρήσεις απαιτούν πολλές εκδόσεις του ιστότοπού τους - σε διαφορετικές γλώσσες ή για διαφορετικές περιοχές (ή και τα δύο), και ειδικά αν εισται Dropshiper επιβάλλεται.
Εδώ το WordPress είναι αναμφισβήτητα καλύτερη λύση από το Shopify για κάτι τέτοιο: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το WordPress Multilingual plugin είτε το WordPress Multisite έκδοση του WordPress για να δημιουργήσετε πολλές εκδόσεις ενός ιστότοπου σε πολλές γλώσσες. Και  το Woocommerce μπορεί να ρυθμιστούν ώστε να υποστηρίζουν πολλές γλώσσες.

Ωστόσο, το Shopify σας επιτρέπει να πουλάτε και σε πολλές γλώσσες.αν κάνετε 299$ αναβάθμιση σε Shopify Plus σας επιτρέπει να δημιουργήσετε 20 εκδόσεις ξένων γλωσσών 

Shopify multilanguage = 299$/month

Δουλειά εν κινίση
Εάν είστε κάποιος που του αρέσει να επεξεργάζεστε τον ιστότοπό σας εν κινήσει, τότε θα χαρείτε να μάθετε ότι αυτό μπορεί να γίνει τόσο με το Shopify όσο και με το WordPress (και σε iOS και Android).

Η εφαρμογή για κινητά για WordPress
Η εφαρμογή Shopify εστιάζει περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο από το WordPress, επιτρέποντάς σας να διαχειρίζεστε τα προϊόντα σας και να παρακολουθείτε τους πελάτες. Αντιθέτως, η εφαρμογή WordPress επικεντρώνεται περισσότερο στη διαχείριση περιεχομένου, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε σελίδες και αναρτήσεις.
Το αν μπορείτε ή όχι να διαχειρίζεστε το ηλεκτρονικό εμπόριο των πραγμάτων στο τηλέφωνό σας για το κατάστημά σας που βασίζεται στο WordPress θα εξαρτάται από το εάν το πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιήσατε για να το δημιουργήσετε παρέχει μια εφαρμογή για αυτόν τον σκοπό το WooCommerce το κάνει


Υποστήριξη Wordpress
Η επιλογή και η συνεργασία με τη σωστή εταιρία κατασκευής καταστημάτων wordpress ειναι το κλειδί για την σωστή υποστήρηξη , Επίαης μπορεί να βρείτε βοήθεια από διάφορες τοποθεσίες: για παράδειγμα, τα φόρουμ WordPress , μια εταιρεία φιλοξενίας, έναν πάροχο προσθηκών , έναν φίλο που γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για το WordPress κ.λπ. δείτε αναλυτικότερα εδώ

Τελικά, το WordPress είναι αναμφισβήτητα μια καλύτερα καθιερωμένη και πιο ευέλικτη πλατφόρμα από το Shopify. Έχει μια πολύ μεγαλύτερη βάση χρηστών και μια πολύ μεγαλύτερη επιλογή θεμάτων και εφαρμογών για να διαλέξετε. Δεδομένων των σωστών δεξιοτήτων και πόρων, μπορείτε βασικά να δημιουργήσετε οποιονδήποτε ιστότοπο θέλετε με το WordPress. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι είναι σωστό για κάθε χρήστη - υπάρχουν πολλές φορές όταν το Shopify θα είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά για νεοσύστατες εταιρείες με χαμηλό προϋπολογισμό ή για εκείνους που δεν διαθέτουν δεξιότητες σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Shopify αλλά το WordPress
  • Εάν η παραγωγή και η διαχείριση περιεχομένου αποτελεί βασικό μέλημα για εσάς - για παράδειγμα, εάν θέλετε να εκτελέσετε έναν εκλεπτυσμένο ιστότοπο με σελίδα blog με ένα κατάστημα στο πλάι για καλύτερο SEO - τότε υπάρχουν πολλά που πρέπει να ειπωθούν για τη μετάβαση στη διαδρομή WordPress. Η λειτουργικότητα του blogging, η αρχειοθέτηση περιεχομένου και το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι πολύ πιο ευέλικτα και εξελιγμένα από τις προσφορές της Shopify σε αυτούς τους τομείς.
  • Tο WordPress έχει επίσης πλεονέκτημα στο SEO: το γεγονός ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Yoast, να επιλέξετε τη δική σας φιλοξενία και να δημιουργήσετε καθαρότερες διευθύνσεις URL για το περιεχόμενό σας, δίνει λίγο πλεονέκτημα έναντι του Shopify.
  • Αν όμως έχετε έναν καλό προϋπολογισμό και έναν καλό προγραμματιστή, συνήθως θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε κάτι καλύτερο με το WordPress. ένας ιστότοπος που είναι πιο «κατά παραγγελία» στη φύση και πιο ακριβής προσαρμοσμένος στις ανάγκες σας.
  • Το λογισμικό είναι ανοιχτού κώδικα και μπορεί να μεταφορτωθεί, στο σύνολό του, δωρεάν .
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε τύπο ιστότοπου με το WordPress. είναι μια πολύ πιο ευέλικτη πλατφόρμα από το Shopify.
  • Ένα πολύ ευρύτερο φάσμα προτύπων είναι διαθέσιμο στο WordPress από ό, τι στο Shopify.
  • Το WordPress διαθέτει ένα πιο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο, σε αντίθεση με το Shopify, διευκολύνει την έκδοση και αρχειοθέτηση περιεχομένου.
  • Μια μεγάλη γκάμα προσθηκών - πληρωμένη και δωρεάν - είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να προσθέσετε λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress. Παρόλο που μπορείτε επίσης να προσθέσετε λειτουργικότητα στους ιστότοπους Shopify μέσω εφαρμογών, υπάρχει ένα πιο περιορισμένο εύρος για να διαλέξετε.
  • Έχετε ένα μεγαλύτερο εύρος επιλογών όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο στο WordPress από ό, τι στο Shopify.
  • Ο αριθμός των παραλλαγών και των επιλογών προϊόντων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  στο Shopify είναι λίγο περιορισμένος - το woocomerce και WordPress σας δίνουν περισσότερη ευελιξία σε αυτό το μέτωπο.
  • Οι δυνατότητες SEO στο WordPress είναι καλύτερες από το Shopify ισοδύναμα.
  • Σε έναν ιστότοπο WordPress, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο του περιεχομένου σας - με το Shopify, θα πρέπει να συμμορφώνεστε με την πολιτική «αποδεκτής χρήσης» και ενδέχεται να έχετε πρόβλημα με την εξαγωγή κάποιου από το περιεχόμενο του ιστότοπού σας (ειδικά σε ό, τι αφορά τις σελίδες και τις αναρτήσεις).
  • Μπορείτε να εξαγάγετε σελίδες και αναρτήσεις πιο εύκολα στο WordPress.
  • Το WordPress είναι μια καλύτερη επιλογή από το Shopify για τη δημιουργία πολύγλωσσων ή «πολλαπλών ιστότοπων» έργων.
Συμπλερασμα αν σκοπέβετε να ανοίξετε ενα πολύ μικρό e-shop να πουλάτε μπλουζάκια πηγένετε shopify φτηνότερο πακέτο καθόλου χωρίς πρόσθετα οκ θα βγείτε ισως , αν θαλετε κατι πιό δυνατο για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μη δυστάσετε να απευθυνθήτε σε ενα προγραμματιστή WordPress 


Χορηγός: mixanikos365 διακριτικά στο τέλος του άρθρου χωρίς συνεχείς διαφημήσεις και αναδυόμενα παράθυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us