Slide show

Βranding awareness - Χτίζοντας την εταιρική σας ταυτότητα


Βranding awareness: Το να είναι κανείς ελεύθερος επαγγελματίας είναι δημοφιλές

Και γιατί όχι? Είσαι αφεντικό του εαυτού σου και παίρνεις μόνος σου τις αποφάσεις, δουλεύοντας πάνω σε projects που αγαπάς, αντί να βρίσκεσαι κολλημένος σε ένα γραφείο ακολουθώντας τις εντολές του κάθε manager.

Από την άλλη πλευρά, το να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας έχει γίνει πιο δύσκολο από ποτέ. Η αγορά, από τους graphic designers μέχρι τους υδραυλικούς, έχει γίνει πολύ ανταγωνιστική, καθιστώντας το ολοένα πιο δύσκολο να «κάνεις όνομα» απλά δουλεύοντας. Εξάλλου, όλοι κάνουν το ίδιο.

Μάλλον θα έχεις ακούσει το παλιό γνωμικό «η επιτυχία αποτελείται από 1% έμπνευση και 99% σκληρή δουλειά (ιδρώτα)». ΟΚ, δε μπορώ να σας εγγυηθώ για το ποσοστό αλλά στις μέρες μας χρειάζεται πολύ marketing.

Για να μπορέσετε να επιτύχετε στο παρόν σκηνικό χρειάζεται να ξεχωρίσετε από το πλήθος—μαθαίνοντας πως να διαφημίζετε τον εαυτό σας και τα προσόντα σας. Να χτίσετε δηλαδή μια εταιρική ταυτότητα που θα κάνει τους δυνητικούς πελάτες σας, να σας προσέξουν.

Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεστε μια ιστοσελίδα για την επιχειρησή σας

Mην περιμένετε από τους πελάτες να σας ψάξουν στο Χρυσό Οδηγό. Αν ήδη διαθέτετε μια αλλά μοιάζει με δημιούργημα του ανηψιού σας το 1999, δεν μετράει. Ξηλώστε την και φτιάξτε μια καινούργια.

Αγοράστε κάποιο domain που είναι εύκολο να το θυμάται κανείς

Σχετικό με τη δραστηριότητά σας και προσλάβετε έναν web designer να σχεδιάσει την ιστοσελίδα σας. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε, αλλά μην το αφήσετε και στην τύχη του. Πρέπει να είναι εξίσου καλή με των ανταγωνιστών σας. Προτιμότερα καλύτερη.

Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας σχεδιασμό για το logo σας

Καθώς αντανακλά τον επαγγελματισμό σας), αλλά αποφύγετε τα εντυπωσιακά γραφικά που «φορτώνουν» αργά. Οι άνθρωποι επισκέπτονται τη σελίδα σας για να μάθουν για την επιχειρησή σας όχι για να θαμπωθούν από την εικόνα (εκτός κι αν είστε graphic designer).
Δώστε τους πρώτα τις λεπτομέρειες, σε τονισμένη (bold) γραμματοσειρά που είναι ευδιάκριτη: θέση, τίτλος και πεδίο εξειδίκευσης. Αναφέρετε λεπτομέρειες των υπηρεσιών που προσφέρετε, τις τιμές σας (αν είναι εφικτό) και πως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Α, και σιγουρευτείτε ότι η ιστοσελίδα σας εμφανίζεται σωστά σε φορητές συσκευές – μια μεγάλη μερίδα επισκεπτών θα τις χρησιμοποιήσουν για να σας βρουν.

Αφού καλύψαμε την ιστοσελίδα θα πρέπει να προσέξετε την συνολική online παρουσία σας.

Δημιουργήστε λογαριασμούς στα social media
Για την επιχείρησή σας (Facebook, Twitter και LinkedIn τουλάχιστον) και προσθέτε τις λεπτομέρειές σας. Μην spam-άρετε το κοινό σας εκεί – δεν θα κερδίσετε πελάτες κατ’ αυτόν τον τρόπο. Απλά προσπαθήστε να αυξήσετε των αριθμό των followers σας οργανικά και εννοείται, οδηγήστε κίνηση προς αυτούς τους λογαριασμούς μέσω links από την ιστοσελίδα σας.

Αν έχετε άνεση στο λόγο (ή μπορείτε να βρείτε κάποιον που έχει) το blogging θα σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με τους πελάτες σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι, μέσω αυτών να απαντάτε σε πιθανές απορίες των πελατών σας και να τους προσφέρετε πληροφορίες εκ των έσω σχετικά με τον κλάδο σας. Εκεί θα πρέπει να προσφέρετε χρήσιμες πληροφορίες στους αναγνώστες σας αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να διαβάζει απλές διαφημίσεις της εταιρείας σας.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να φροντίσετε και την «εκτός σύνδεσης» παρουσία σας.

Θα χρειαστείτε επαγγελματικές κάρτες με το λογότυπό σας και το σλόγκαν που εμφανίζεται στην ιστοδελίδα σας. Μην επιλέξετε τις φθηνές, ασπρόμαυρες, λεπτές σαν ριζόχαρτο κάρτες. Πληρώστε λίγο παραπάνω για καλύτερης ποιότητας χαρτί και έγχρωμη εμφάνιση. Οι άνθρωποι δίνουν σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες, ακόμα και υποσυνείδητα.

Ανάλογα με τη δραστηριότητά σας, μπορεί να χρειαστείτε φυλλάδια και μπροσούρες. Είναι σημαντικό να παραμένει σταθερή η ταυτότητα σας σε όλα τα εργαλεία marketing (web, social media, επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια κλπ). Αυτό ονομάζεται «εταιρική ταυτότητα» (branding) στον επαγγελματικό κόσμο και είναι ένα κομμάτι του στοιχείου που διαχωρίζει τα «μεγάλα παιδιά» από τους ερασιτέχνες.

Στο σύγχρονο υπερ-ανταγωνιστικό τοπίο το να προσελκύετε την προσοχή των πελατών σας είναι η μισή δουλειά.

Ακολουθώντας τις συμβουλές μας πάνω στο corporate branding η επιχείρησή σας θα επωφεληθεί της προσοχής των πελατών σας και θα πλέον η αγορά, κορεσμένη από ερασιτέχνες, θα σας αντιλαμβάνεται ως σοβαρό επαγγελματία.

Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας.


NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us