Slide show

Magento e-shop platform: γιατί να το επιλέξετε συγκριτικά με eshops

Magento vs e-shops

Τι είναι το Magento: Το Magento είναι το πρόγραμμα που εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο για να κατασκευάσουν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, από την Toms και την Nokia μέχρι τη Samsung και τη Ford,  Μazda, Radley, Fred Perry και olympus.
Η πλατφόρμα του Magento παρέχει την επεκτασιμότητα, ευελιξία και δυνατότητα για την επιχειρηματική ανάπτυξη. Με αυτή έχετε πλήρη ευελιξία και έλεγχο της παρουσίασης, του περιεχομένου και της λειτουργικότητας των eshops.


Στην Ελλάδα
Πολλά δημοφιλή καταστήματα – online eshops χρησιμοποιούν Magento. Μεταξύ αυτών είναι οι ιστοσελίδες electroniki, www.delikaris-sport.gr, www.bilanis.gr, www.d-elastikashop.gr κ.α

Γιατί να το επιλέξουμε το Magento?
Είναι μεγάλη αυτή η ερώτηση Γιατί να το επιλέξουμε το Magento και όχι ένα άλλο e-shop platform όπως shopyfy, woocomerce , prestashop , opencart e.c.t και απαντιέται στο τέλος.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες επιλέγουν το Magento για τη δημιουργία των eshop τους γιατί είναι ένα ισχυρό εργαλείο, κομψό στο σχεδιασμό του, που καλύπτει όλες τις ανάγκες τους, συμπεριλαμβανομένων της διαχείρισης και διανομής των αποθεμάτων των προϊόντων στους πελάτες τους, άμεσα.

Πολλές εταιρείες το επιλέγουν γιατί τους δίνεται η δυνατότητα ελέγχου πολλών ηλεκτρονικών καταστημάτων μέσα από το ίδιο περιβάλλον διαχείρισης. Επίσης η απλότητα των χώρων που παρουσιάζονται τα προϊόντα μέσω του Magento και οι δυνατότητες σύγκρισης και προσθήκης στα αγαπημένα βοηθούσαν πολύ τους πελάτες τους να κάνουν τις αγορές τους.

Τέλος λόγω αυτής του της δυναμικής παρέχει στους επισκέπτες των eshop μια εμπειρία που ξεπερνάει όλους τους ανταγωνιστές του στην αγορά, προσφέροντας τους άμεσο εντοπισμό του προϊόντος που αναζητάνε και γρήγορη αγορά του!


Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά
Σήμερα υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες πλατφόρμες e-shop, όμως η δημοτικότητα της πλατφόρμας Magento αυξάνεται μέρα με τη μέρα, χάρη στα δυναμικά χαρακτηριστικά και την υψηλή λειτουργικότητά του.

Πλατφόρμα ανοικτού κώδικα
Το Magento αποτελεί μία πλατφόρμα ανοικτού κώδικα, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν. Δεδομένου ότι το λογισμικό του είναι ανοικτού κώδικα, οι προγραμματιστές μπορούν να αλλάξουν τον πηγαίο κώδικα, να προσθέσουν χαρακτηριστικά και να τροποποιήσουν τη λειτουργικότητά της με τη δημιουργία ή την εγκατάσταση add-ons και plug-ins, τα οποία το Magento ονομάζει extensions. βεβαία υπάρχει και η ultimate εκδοσή του με έξτρα τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες που είναι επί πληρωμή.

Καλύτερη διαχείριση της ιστοσελίδας σας
Το Magento διαθέτει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ώστε να διαχειρίζεται πολλαπλά καταστήματα. Συγκεκριμένα, σας βοηθά να διαχειρίζεστε καταστήματα διαφορετικών ιστοσελίδων μέσα από ένα και μόνο admin panel. Έτσι, καταφέρνετε να ελέγχετε τις πωλήσεις και τους πελάτες μέσα από μία ενιαία βάση δεδομένων, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Πλατφόρμα με απεριόριστες δυνατότητες βελτίωσης (Προσαρμόζεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις σας)

Το Magento μπορεί να πάρει τη μορφή όποιας φόρμας και όποιας λειτουργίας θέλετε να του αποδώσετε. Ανεξάρτητα από το αν έχετε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, μπορεί να προσαρμοστεί στην κλίμακα και στην πολυπλοκότητα των απαιτήσεών της. Η πλατφόρμα Magento είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη και ευέλικτη και μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως, ώστε να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε επιχειρηματικό μοντέλο. Ένα από τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του είναι ότι λειτουργεί καλά είτε είστε νέα επιχείρηση που ξεκινά τις δραστηριότητες της στις διαδικτυακές πωλήσεις, είτε είστε μεγάλη επιχείριση που έχει πολλά προϊόντα και κατηγορίες. Ακόμα και αν έχετε διαφορετικά καταστήματα και επιθυμείτε να τα διαχειριστείτε κεντρικά μπορείτε να το κάνετε μέσα από τη διαχείριση της πλατφόρμας του Magento. Ακόμα και αν θέλετε να κάνετε πωλήσεις χονδρικής μπορείτε μέσα από την πλατφόρμα του Magento να έχετε πολλαπλές βαθμίδες τιμολόγησης που θα δίνει τη δυνατότητα σε συνδεδεμένους πελάτες στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα eshop να παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης αυτοματοποιημένα, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε χειρωνακτική εργασία επιπρόσθετη.

UX υψηλής ποιότητας
Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Magento, τα προϊόντα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος έχουν καλύτερη εμφάνιση και διάταξη στην ιστοσελίδα. Το UX Design υψηλής ποιότητας μετατρέπει τις ηλεκτρονικές αγορές του επισκέπτη σε μία ευχάριστη εμπειρία. Βοηθητικά layout μπορούν να κατευθύνουν το κοινό στην περιήγηση μέσα στο site, ώστε να βρει τα προϊόντα που επιθυμεί. Ακόμη, η δυνατότητα μεγέθυνσης εικόνας προϊόντος (Zoom-in), οι αξιολογήσεις πελατών και οι πολλαπλές φωτογραφίες είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Magento που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και κάνουν τους επισκέπτες να θέλουν να επιστρέψουν στο e-shop σας.

Προώθηση της ιστοσελίδας σας μέσω SEO
Αν το site σας δεν έχει υψηλή επισκεψιμότητα μέσω των μηχανών αναζήτησης, τότε δεν θα καταφέρετε να έχετε κέρδη από αυτό. Αντίθετα, οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν το Magento, καθώς δημιουργεί πολύ καθαρά URLs, ετικέτες και περιγραφές με τις λέξεις-κλειδιά. Άλλα ισχυρά εργαλεία της πλατφόρμας, όπως τα Up-Sells και τα Cross-Sells, ενθαρρύνουν τον χρήστη να παραγγείλει περισσότερα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις και η παραγωγή των εσόδων της επιχείρησής σας αυξάνονται αυτόματα.

Υποστήριξη Mobile Commerce
Οι HTML5 δυνατότητες έχουν πλέον ενσωματωθεί στην πλατφόρμα του Magento, τόσο στην Community Edition όσο και στην Enterprise Edition. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που χρησιμοποιούν το Magento μπορούν να προσφέρουν καλύτερο UX Experience σε mobile commerce για πολλαπλά προγράμματα περιήγησης και συσκευές web, ειδικά για εκείνες που δεν έχουν υποστήριξη για Flash.

Ασφάλεια και δυνατότητα επιλογής στην πληρωμή
Το Magento είναι μια ασφαλής πλατφόρμα με δεδομένη την ασφάλεια SSL και IP. Οι πελάτες που αγοράζουν από e-shops σχεδιασμένα με Magento αισθάνονται ασφάλεια στις αγορές τους. Παράλληλα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής με διάφορους τρόπους.

Ανταγωνιστικό του κόστος
Το Magento είναι μια open source πλατφόρμα που δίνει σε εταιρείες, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, τη δυνατότητα αποδοτικής προώθησης και πώλησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, με χαμηλό κόστος, μέσω διαδικτύου (eCommerce). Σε αντίθεση με άλλες eCommerce πλατφόρμες, το Magento διατίθεται δωρεάν για όλους (Community Edition) και επί πληρωμή (Enterprise Edition).
Η Community Edition είναι μια καλή επιλογή σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως μικρότερων eShops, ενώ οι μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις προτιμούν να χρησιμοποιήσουν την Enterprise Edition, λόγω των επιπλέον δυνατοτήτων που προσφέρει. Αναφέραμε παραπάνω ότι το Magento είναι μια open source πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι ένας εξειδικευμένος developer μπορεί να κάνει αλλαγές στον κώδικα του και να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.
Επιπλέον, στο website του Magento μπορείτε να βρείτε μια πλήρη ψηφιακή βιβλιοθήκη επεκτάσεων για την Community αλλά και την Enterprise Edition. Οι επεκτάσεις αυτές, είτε διατίθενται δωρεάν είτε επί πληρωμή, ενισχύουν τη λειτουργικότητα του eShop σας και το καλύτερο… μπορείτε να τις προσθέσετε στο eShop ακόμη και μόνος σας, αν φυσικά έχετε τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις.

Υψηλού επιπέδου Customer Experience
Η ευχάριστη και ικανοποιητική εμπειρία του πελάτη κατά την εκτέλεση των αγορών του, είτε offline είτε online, πρέπει να αποτελεί βασικό σας στόχο, καθώς «χτίζετε» το eShop σας. Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος: ένας ικανοποιημένος πελάτης θα επιστρέψει σε εσάς για μελλοντικές αγορές και θα σας προτείνει στο φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον. Το Magento έχει θέσει πολύ υψηλά τον πήχη στη δημιουργία μιας online αγοραστικής εμπειρίας που αφήνει την καλύτερη δυνατή εντύπωση, ενώ παράλληλα δίνει στις εταιρείες μια σειρά από δυνατότητες για την εκτέλεση αποδοτικών marketing ενεργειών για επιτυχημένες πωλήσεις μέσω του eshop. Ενδεικτικά, η απλή εγκατάσταση του Magento περιλαμβάνει τις δυνατότητες προσθήκης των εικόνων των προϊόντων σας και των κριτικών των πελατών σας. Μπορείτε ακόμα σε κάθε προϊόν να προσθέσετε τα συναφή είδη του καταλόγου σας, ώστε ο αγοραστής σας να μπορεί να βρει εύκολα αυτό που τον ενδιαφέρει, ενώ παράλληλα του δίνεται η δυνατότητα να κάνει ζουμ στις φωτογραφίες των προϊόντων σας.
Με όλα τα παραπάνω, δημιουργείτε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας, η οποία τους κάνει να ξεπερνάνε το μόνο αρνητικό στοιχείο της πραγματοποίησης online αγορών: το να μη μπορούν να δουν από κοντά και να αγγίξουν τα προϊόντα σας.

SEO λειτουργίες
Με τις SEO λειτουργίες του Magento, μπορείτε να προωθήσετε το eShop σας κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις και αλλαγές που θα το κάνουν να αναρριχηθεί, αργά αλλά σταθερά, στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Διαμορφώνοντας κατάλληλα τα Meta tags (Title, Description) για κάθε προϊόν σας, καθορίζετε σε σημαντικό βαθμό το πώς οι μηχανές αναζήτησης ερμηνεύουν το περιεχόμενο του eShop σας και των ειδών που προσφέρετε. Κάθε eShop έχει διαφορετικές ανάγκες, αλλά έχοντας εμπειρία στη χρήση του Magento, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε ότι μπορεί να αποτελέσει τη σωστή επιλογή για την κατασκευή του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Υποστηρίζει την εφαρμογή πολυγλωσσικών eshop
Η χρήση της πλατφόρμας Magento είναι ιδανική για επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκταθούν σε πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο – δηλ. μπορείτε να επεκτείνετε το κατάστημα σας σε περισσότερες από μία γλώσσες. Για κάθε προϊόν θα προστίθεται η περιγραφή ξεχωριστά για κάθε γλώσσα.

Λεπτομερής Αναφορά Στατιστικών στοιχείων
Όταν συνδεθείτε στο Magento, θα δείτε τα βασικά στοιχεία για τις πωλήσεις στο ταμπλό, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα για την αναφορά σας στην περιοχή διαχείρισης. Μερικά παραδείγματα των αναφορών που παρέχει το Magento είναι: – Αναφορές Πωλήσεων – Αναφορές Χρήσεως Κουπονιών – Εμφάνιση Προϊόντων με χαμηλό απόθεμα (την περίπτωση διαχείρισης αποθέματος) – Αναφορές όρων αναζήτησης – Αναφορές για εγκαταλειμμένα καλάθια αγορών (χρήσιμο όταν κάνετε ανάλυση μετατροπών) Όλα αυτά μπορούν να φιλτράρονται μόνο ώστε να δείχνουν ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Επιπλέον, η πλατφόρμα Magento είναι πλήρως συμβατή με το Google Analytics ecommerce Tracking, εφόσον το έχετε ενεργοποιήσει μέσα από το λογαριασμό σας στο Google Analytics (δεδομένου ότι υποστηρίζεται στη χώρα που το χρησιμοποιείτε)


Σύγκριση με τον ανταγωνισμό

ΕΥΚΟΛΙΑ ΧΡΗΣΗΣ:

Καλώς η κακώς, δεν είναι όλοι οι διαχειριστές ενός eshop προγραμματιστές... Για έναν αρχάριο ιδιοκτήτη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, η ευκολία διαχείρισης είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα. Δεν έχει τόσο σημασία αν μια πλατφόρμα έχει περισσότερα να δώσει σε έναν τέτοιο χρήστη, αν ο χρήστης δεν έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει τις δυνατότητες αυτές στο κατάστημά του. Οι πλατφόρμες που παρουσιάζονται εδώ, έχουν ένα κοινό στοιχείο. Όλες έχουν σχετικά εύκολο περιβάλλον διαχείρισης.

Magento
Το Magento θεωρείται ως ο βασιλιάς στον κόσμο των eshop. Ωστόσο, το Magento έχει χτιστεί από προγραμματιστές, για προγραμματιστές, έτσι μπορεί να προβληματιστείτε στην αρχή. Για να μπορέσετε να φέρετε στην επιφάνεια όλες τις πραγματικά πολύ καλές λειτουργίες του Magento, θα πρέπει να έχετε κάποιες τεχνικές γνώσεις HTML, CSS και PHP.

Opencart
Το opencart, είναι ένα πολύ απλό σύστημα online καταστήματος το οποίο δεν χρειάζεται να έχετε κάποιες ειδικές γνώσεις πληροφορικής. Το σύστημα διαθέτει ένα εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον διαχείρισης, το οποίο σας δίδει την δυνατότητα να ρυθμίσετε τα προϊόντα σας και την ιστοσελίδα σας, κυριολεκτικά μέσα σε λίγα λεπτά. Επιπρόσθετα, το Opencart βρίσκεται σε συνεχή αναβάθμιση από τους δημιουργούς του και μπορεί να φιλοξενηθεί ουσιαστικά σε οποιονδήποτε server ο οποίος τρέχει PHP και mySQL. Επιπλέον είναι open source και το κατάστημά σας σας ανήκει για οποιεσδήποτε μελλοντικές αλλαγές κώδικα

Shopify
Το Shopify θεωρείται ως η φιλικότερη πλατφόρμα eshop. Μέσω της απλής του κονσόλας διαχείρισης, είναι πάρα πολύ εύκολο να αλλάξετε την εμφάνιση του eshop σας, προσθέτωντας ή αφαιρώντας προϊόντα κλπ. Ακόμη, το Shopify σας ρωτά αν προηγουμένως χρησιμοποιούσατε κάποιο άλλο σύστημα ηλεκτρονικού καταστήματος και αν θέλετε να μεταφέρετε τα προϊόντα σας από το παλαιό, στο Shopify κατά την διαδικασία εγγραφής. Κατά τα άλλα είναι ακριβό σαν λύση σε όλα τα επίπεδα και δεν είναι open source δεν μπορείτε δηλαδή να πάρετε το καταστημά σας και να το στήσετε σε άλλο Server

CS-Cart
Το CS-Cart είναι διαθέσιμο ως δωρεάν σύστημα eshop το οποίο δεν είναι μόνον εξαιρετικά βολικό για να χρησιμοποιήσει κάποιος, αλλά προσφέρει επίσης και αρκέτες δυνατότητες. Ακόμη και αν δεν είστε οικείος με κάποια γλώσσα προγραμματισμού ή HTML και CSS, μπορείτε ακόμη να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε, να διαγράψετε ή και να αλλάξατε πράγματα μέσα στο CS-Cart, δίχως πρόβλημα.

Bigcommerce
Σχεδόν ταυτόσημα με το CS-Cart, το Bigcommerce έχει την απλότερη κονσόλα διαχείρισης, μαζί με απλές διαδικασίες για να σετάρετε μια eshop ιστοσελίδα μέσα σε μερικά μόλις λεπτά. Η κονσόλα διαχείρισης του Bigcommerce μοιάζει αρκετά με αυτή του Shopify, σε θέματα προποποίησης της σελίδας, στοιχεία για αποδοχή πιστωτικών καρτών και πολλά άλλα. Τέλος, τα σχεδιαστικά στοιχεία του Bigcommerce είναι πολύ απλά σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες που παρουσιάζονται εδώ.

Woo-commerce eshop και Wordpress
Η εφαρμογή που είναι της μόδας για e-shop από την εταιρεία Woo, ονομάζεται Woo-commerce και είναι πλήρως συμβατή με συγκεκριμένα θέματα WordPress. Προσοχή γιατί δεν είναι όλα τα θέματα WordPress φτιαγμένα για ηλεκτρονικό εμπόριο και δεν είναι όλα συμβατά με την εφαρμογή Woo-commerce. Υπάρχουν αμέτρητες άλλες πλατφόρμες και προγράμματα για ηλεκτρονικό εμπόριο. Η βάση όμως παραμένει το δικό σας ιδιόκτητο e-shop σε WordPress πάντα. το οποίο αποκλειστικά σας ανήκει 100%. Επιπλέον είναι φιλικό για τον αρχάριο και με Ελληνική comunity και σχεδόν δωρεάν όλα τα ελληνικά πρόσθετα , γεγονός που το κάνει Νο.1 Επιλογή για αρχάριους στο χώρο του e-shop, Σαν το πιο διάσημο στον κόσμο θα βρείτε για αυτό εύκολα πρόσθετα και Templates για τα πάντα σε πολύ χαμηλές τιμές ή και δωρεάν. Δεν συνιστάται όμως για μεγάλα e-shops με πολλούς κωδικούς.

ΚΟΣΤΟΣ:

Το κόστος κτίσης παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ποιάς πλατφόρμας θα επιλέξετε.

Magento:
Το Magento προσφέρεται και δωρεάν ως open source πλατφόρμα αν και οι δυνατότητες περιορίζονται σε σχέση με τις πληρωμένες εκδόσεις.

Opencart: Το Opencart, διανέμεται επίσης δωρεάν ως πρόγραμμα ανοικτού κώδικα. Ωστόσο, αν επιθυμείτε να συμβάλετε στην κοινότητα που το αναπτύσσει και το υποστηρίζει, μπορεί να προσφέρετε κάποιο ποσό ως δωρεά.

Shopify:
Το Shopify προσφέρεται σε πολλά πακέτα, με το φθηνότερο να είναι στα $14 το μήνα. Το Shopify είναι ένα ιδανικό σύστημα για εκείνους που σχεδιάζουν να αναπτυχθούν σχετικά γρήγορα καθώς προσφέρει φανταστικά εργαλεία που αφορά την επίδοση της ιστοσελίδας και την δυνατότητά της να ανταποκρίνεται σε μεγάλα μεγέθη πληροφοριών.

CS-Cart: Όπως το Magento και το Opencart, το CS-Cart προσφέρεται επίσης δωρεάν. Ωστόσο, το CS-Cart προσφέρεται επίσης σε τρία (3) πακέτων, με μέγιστη κόστος $1,450.

Bigcommerce: Το Bigcommerce είναι επίσης διαθέσιμο σε τρία πλάνα, με αρχικό κόστος τα $29.95 και το ακριβότερο στα $199.95. Το Bigcommerce μπορεί να είναι ένα από τα ακριβότερα eshop που συγκρίνονται εδώ αλλά φάινεται να είναι ιδανική πλατφόρμα ώστε να μετατρέψετε την ιστοσελίδα σας σε κάτι πολύ αξιόλογο.

ΠΡΟΤΥΠΑ (TEMPLATES):
Το φαίνεσθαι είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους στον ψηφιακό κόσμο. Το εικαστικό κομμάτι μιας ιστοσελίδας, είναι το πρώτο πράγμα το οποίο θα προσελκύσει τους επισκέπτες και ακολούθως θα τους μετατρέψει σε δυνητικούς πελάτες σας. Ακόμη και αν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρετε μέσω της ιστοσελίδας να είναι φανταστικά και μοναδικά, δεν θα μπορούσαν ποτέ να τραβήξουν την προσοχή των επισκεπτών σας αν συνολικά η εμφάνιση της ιστοσελίδας ήσαν τραγική.

Το Shopify προσφέρει αρκετά επαγγελματικά εικαστικά θέματα (templates) που μπορείτε να εφαρμόσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Ενώ το Shopify προσφέρει όντως κάποια από τα καλύτερα εικαστικά θέματα, το Magento έχει μια μεγάλη συλλογή θεμάτων και επεκτάσεων με τιμές μεταξύ των $80 και των $200.

Συγκριτικά με το Shopify και το Magento, το Opencart έχει λιγότερες επιλογές εικαστικών θεμάτων τα οποία είναι διαθέσιμα είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή. Τα θέματα επί πληρωμή κυμαίνονται μεταξύ $50 και $70, ποσά τα οποία είναι σημαντικά φθηνότερα από τις τιμές για το Magento. Παράλληλα, το κόστος για να συντηρηθεί ένα eshop στημένο πάνω στο Opencart είναι σχετικά χαμηλό.

Το CS-Cart, προσφέρει πολύ μοντέρνα και απλά θέματα. Τα εικαστικά θέματα του CS-Cart είναι ιδανικά γι αυτούς που επιθυμούν να δώσουν στο eshop τους ένα τόνο μοντερνισμού και εκλεπτισμένες μορφής.

Τέλος, για το Bigcommerce υπάρχουν μερικά από τα καλύτερα θέματα ανάμεσα σε όλες τις eshop πλατφόρμες.

ΆΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ:
Έχοντας μία πλατφόρμα για την οποία υπάρχουν περιορισμένα εικαστικά θέματα και χαρακτηριστικά, πολύ δύσκολα θα επιτύχετε τον σκοπό σας. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα χρειαστεί να επεκτείτε τις λειτουργίες της ιστοσελίδας σας και να αναβαθμίσετε την επίδοσή της. Τότε είναι που οι δυνατότητες επέκτασης μίας πλατφόρμας μπαίνουν στο κάδρο.

Αν θέλετε μια πλατφόρμα η οποία να προσφέρει ένα πολύ μεγάλο πλήθος χαρακτηριστικών και επεκτάσεων, τότε ίσως οι καλύτερες επιλογές σας να είναι το Bigcommerce ή το Shopify. Και οι δυο αυτές πλατφόρμες eshop προσφέρουν περισσότερες από 100 διαφορετικές επεκτάσεις λειτουργίας, οι οποίες μπορούν ευκόλως να ενσωματωθούν στην ιστοσελίδα σας.

Το Magento επίσης προσφέρει πολλές δυνατότητες για επέκταση. Στον αντίποδα, το CS-Cart και το Opencart, φαίνεται να υστερούν σε αυτό το κομμάτι σημαντικά.

Magento και Ελληνικά

Η πρώτη και πιο βασική ρύθμιση που θα χρειαστεί να κάνουμε στο Magento, όπως και σε όλες τελικά τις πλατφόρμες eshop, είναι το πέρασμα μιας τουλάχιστον ακόμα γλώσσας πέρα από τα καθορισμένα αγγλικά. Θα δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε και να ενεργοποιήσουμε την ελληνική γλώσσα και για τον κατάλογο αλλά και για την πλευρά της διαχείρισης.

Θα ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:
1) Πηγαίνουμε στην κεντρική - αρχική σελίδα της Magento και θα βρούμε το πρόσθετο "greek language" marketplace.magento.com/greek-regions είναι απαραίτητο  να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στην Magento και να έχετε συνδεθεί σε αυτόν.
Εναλακτικά κατεβάστε τα απο εδώ mageplaza.com/magento-2-greek-language-pack

2) Διαλέγουμε την Εκδωση 2.ΧΧΧ Magento που εχουμε

3) Στην επόμενη σελίδα κλικ στο κουμπί Install και τσεκάρουμε το I agree to the extension license agreement πριν κάνουμε κλικ στο Get Extension Key.

4) Επιλέγουμε το κουμπί Select key το οποίο θα φωτίσει το URL που θα χρειάστεί να αντιγράψουμε

5) Συνδεόμαστε τώρα στην διαχείριση της Magento εγκατάστασής μας και πηγαίνουμε στο μενού System ⇒ Magento Connect ⇒ Magento Connect Manager.

6) Πιθανότατα θα μας ζητήσει να ξανασυνδεθούμε, χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία ( χρήστη και κωδικό ) που δίνουμε για να μπούμε στην διαχείριση.


7) Στην επόμενη σελίδα, επιλέγουμε τα Extensions ⇒ Install New Extensions ⇒ Paste extension key to install όπου και επικολλούμε το url που αντιγράψαμε στο βήμα 4. Κλικ στο Install και μετά στο Proceed.

8) Η εγκατάσταση θα πρέπει να προχωρήσει ομαλά και θα επιβεβαιωθεί με το μήνυμα “cache cleaned successfully”.

Σε αυτό το σημείο, εάν κλείσουμε τον browser μας, τον ξανανοίξουμε και συνδεθούμε και πάλι στην διαχείριση της εγκατάστασης του Magento, θα παρατηρήσουμε ότι η ελληνική γλώσσα έχει ήδη εφαρμοστεί. Εάν όμως εξακολουθούμε να βλέπουμε αγγλικά, συνεχίζουμε στα παρακάτω βήματα

9) Επιστρέφουμε στην κανονική σελίδα της διαχείρισης και πηγαίνουμε στο μενού System ⇒ Manage Stores.

10) Κλικ στο Create Store view όπου και θα συμπληρώσουμε όλα τα πεδία ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και την γλώσσα που εγκαθιστούμε ( σε αυτήν την περίπτωση τα ελληνικά-greek ). Όταν τελειώσουμε, επιλέγουμε το Save Store View

11) Πηγαίνουμε στο μενού System ⇒ Configuration όπου από το Current Configuration Scope αριστερά επιλέγουμε τα ελληνικά

12) Στο μενού General ⇒ Locale Options ⇒ Locale επιλέγουμε τα εληνικά και αμέσως μετά το Save Config


13) Στο μενού και πάλι, επιλέγουμε το System ⇒ Design και στα δεξιά κλικ στο Add Design Change. Στο General Settings ( Γενικές ρυθμίσεις ) επιλέγουμε και πάλι τα ελληνικά για το Score και το τρέχων θέμα μας για το Custom Design.

Αποθηκεύουμε τις ρυθμίσεις μας με κλικ στο Save.

Σε αυτήν την φάση, εάν ανοίξουμε τον κατάλογο του βασισμένου στην εγκατάσταση του Magento eshop μας θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε την ελληνική γλώσσα στο σχετικό πλαίσιο.

Magento Ηλεκτρονικό κατάστημα 2018 Ελληνική γλώσσα
Την Ελληνική γλώσσα κατεβάστε την από εδώ: https://github.com/mageplaza/magento-... Και ανεβάστε την εδώ: magento-path/app/i18n/magento2translations/language_el_gr

Σε περίπτωση που το πρότυπο ( template ) μας έχει προσαρμοσμένα μπλοκ, θα χρειαστεί να τα ξαναδημιουργήσουμε για την νέα γλώσσα που εγκαταστήσαμε. Θα πάμε λοιπόν στο μενού της διαχείρισης CMS ⇒ Static Blocks ⇒ Add New Block και θα ξαναδημιουργήσουμε όλα τα υπάρχοντα προσαρμοσμένα μας τμήματα όπως πχ τις συνδέσεις του υποσέλιδου ( footer ) και όλα τα ιδιαίτερα που περιέχει το θέμα που χρησιμοποιούμε. Ο κώδικας θα πρέπει να αλλάξει χειροκίνητα, με τις αλλαγές να βασίζονται στα ήδη υπάρχοντα τμήματα των άλλων γλωσσών.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
η συντήρηση και η τεχνική υποστήριξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, δεν είναι αστεία υπόθεση, ειδικότερα όταν έχετε στήσει το κατάστημα αυτό μόνοι σας, δίχως την βοήθεια κάποιου ειδικότερου.
Το Shopify και το Bigcommerce προσφέρουν 24ωρη βοήθεια μέσω live chat.
Το Opencart προσφέρει τεχνική υποστήριξη μέσω του forum της κοινότητας και μέσω email.
Το CS-Cart και το Magento επίσης προσφέρουν υποστήριξη μέσω email στους πελάτες τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΌ COMUNITY  ή FORUM :
Προς το παρόν δεν εχω βρει κάποιο σε αντίθεση με το Wordpess - Woocommerce το Prestashop και το Opencart και αυτό το θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα για την αντιμετώπιση της Ελληνικής πραγματικότητας ( Skroutz & Bestprice XML, αντικαταβολές ,ταχυδρομικά , Ελληνικές τράπεζες , κτλ. ) , όσο για τα πρόσθετα πρέπει να χωθεί το χέρι βαθιά στην τσέπη σε δύσκολους καιρούς για τους Ελληνες σε αντίθεση με Woocomerce οποί μπορείς να βρείτε απίστευτη υποστήριξη και δωρεάν πρόσθετα, αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε στα σχόλια.


Κατασκευή e-shop Magento - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα:
  • Είναι κατασκευασμένο για επεκτασιμότητα. Το Magento δεν έχει κανένα πρόβλημα διαχείρισης μεγάλων καταστημάτων.
  • Προσφέρει γρήγορο check out για τους χρήστες του e-shop σας. Επιπλέον, το guest check out είναι ενεργοποιημένο από default.
  • Ενσωματώνεται με το PayPal, το Authorize.Net και το Braintree out-of-the-box.
Μειονεκτήματα:
  • Το Magento είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς τους προγραμματιστές παρά στους απλούς χρήστες.
  • Η έκδοση του Enterprise Edition είναι ακριβή, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς στοχεύει σε συγκεκριμένη αγορά.
  • Δεν έχει Eελληνική Comunity ή Forum
  • Είναι τσιμπημένες οι τιμές στα πρόσθετα και τα Templates

Η Εγκατάσταση του Magento


Μάθημα Magento Ηλεκτρονικό κατάστημα 2018 Εγκατάσταση

Συμπέρασμα για το Magento:

Το Magento δεν φαίνεται ως εξαιρετικά φιλικό για αρχάριους, τουλάχιστον σε σύγκριση με το WooCommerce. Είναι, όμως, ιδανικό για  φιλόδοξους χρήστες που, εκμεταλλευόμενοι το documentation, θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος των e-shops τους γρήγορα και έχουν επίσης τον απαραίτητο χρόνο για να μάθουν και να εξελίξουν τις ικανότητες τους στην πλατφόρμα.

Όσον αφορά τους αρχάριους, η επιλογή είναι απλή - συνιστούμε κάτι απλό και εύκολο στη χρήση και φθηνό στην εγκατάσταση, ειδικά για μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να ξεκινήσουν πωλήσεις γρήγορα και δεν έχουν διαχειριστική ομάδα.
Το Magento εξακολουθεί να είναι μια φανταστική λύση για κατασκευή μεγάλου e-shop. Είναι ιδανική επιλογή για e-shops που επιθυμούν να κάνουν το επόμενο σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του καταστήματός του. Αν μπορείτε να καλύψετε την ακριβή τιμή του Enterprise Edition, θα είστε περισσότερο από ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Η λίστα των πέντε ανωτέρω eshop συστημάτων που αναφέρονται εδώ, θεωρείται παγκοσμίως από τις καλύτερες. Ωστόσο, η επιλογή της καταλληλότερης είναι προσωπικό θέμα. Ασχέτως του ποιόν θα συμβουλευτείτε για να υλοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η τελική επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας. Σημείωση: Πριν επιλέξετε ένα σύστημα και το αγοράστε, θα ήταν καλύτερο να πειραματιστείτε με τις δωρεάν εκδόσεις που προσφέρονται. Με αυτόν τον τρόπο, θα δοκιμάσετε αρκετά πράγματα, ώστε να αποφασίσετε ποιό πραγματικά ταιριάζει στις απαιτήσεις σας αλλά και στα γούστα σας.

Οι τεχνολογίες και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει επίσης και οι συνήθειες των χρηστών όπως για παράδειγμα η χρήση των smartphone και των κοινωνικών δυκτίων (facebook, twitter κ.τ.λ) δεν πρέπει να αγνοήσετε αυτές τις αλλαγές, ΑΝΤΙΘΕΤΑ να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελος της επιχείρησης σας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
istogrami      

NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us