Slide show

Βασικές αρχές των μηχανών αναζήτησης ( SEO )

Βασικές αρχές των μηχανών αναζήτησης ή αλλιώς “search engines”. πώς άλλαξαν τον κόσμο των επιχειρήσεων και γιατί αποτελούν ένα εξαιρετικό μέσο προώθησης για αυτές.

Καταρχάς πώς γεννήθηκαν οι μηχανές αναζήτησης; Μία από τις πρώτες ήταν το πρόγραμμα Archie που έκανε ντεμπούτο το 1990. Το Archie έβρισκε ονόματα ιστοσελίδων, αλλά, δεν μπορούσε να μας πει τι υπήρχε μέσα τους.

Σήμερα, λίγες δεκαετίες αργότερα, μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing, το Yahoo!, το Ask.com, το AOL, το Baidu και το Yandex έχουν σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο. Ταξινομούν ένα τεράστιο αριθμό ιστοσελίδων δίνοντάς μας δυνατότητες που ούτε φανταζόμαστε.

Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Όταν κάποιος χρήστης θέλει να βρει κάτι, πληκτρολογεί μια λέξη ή μια φράση που ονομάζεται "ερώτημα αναζήτησης", ή “search query”.

Στη συνέχεια, η μηχανή αναζήτησης συγκρίνει αυτό το ερώτημα με τα αρχεία της και επιλέγει τα πιο κατάλληλα για να τα εμφανίσει στο χρήστη ως αποτελέσματα αναζήτησης.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια λίστα με όσο το δυνατόν πιο συναφή αποτελέσματα, ώστε να βρουν οι χρήστες αυτό που αναζητούν. 
Τι μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα;
Καταχωρίσεις σε τοπικούς διαδικτυακούς καταλόγους όπως το Google My Business ή το Tripadvisor, χάρτες, προϊόντα προς πώληση, διαφημίσεις, εικόνες, βίντεο και πολλά ακόμα.

Και γιατί εσείς πρέπει να υπάρχετε εκεί;

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος τουρίστας που κάνει διακοπές στα Χανιά, πληκτρολογεί “καφετέρια Χανιά” και έχετε μία καφετέρια στα Χανιά. Ο τουρίστας δεν γνωρίζει το κατάστημά σας, εσείς δεν γνωρίζετε τον τουρίστα και όμως η μηχανή αναζήτησης πολύ απλά τον οδηγεί στην πόρτα σας.

Βλέπετε, λοιπόν, γιατί πρέπει η επιχείρησή σας να υπάρχει στην αναζήτηση; Είναι ένας τρόπος να στοχεύσετε άμεσα σε άτομα που ήδη σας αναζητούν.

Και δεν το λέμε μόνο εμείς. Πολλοί επαγγελματίες του μάρκετινγκ θα σας πουν ότι η εμφάνιση στις μηχανές αναζήτησης είναι απαραίτητη για τη προώθηση της επιχείρησή σας. Και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν.

Σύμφωνα με έρευνα του eMarketer, το 2015 δαπανήθηκαν 171 δισεκατομμύρια δολάρια στην ψηφιακή διαφήμιση και τα μισά σχεδόν από αυτά στην αναζήτηση.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αγνοήσετε άλλους τρόπους προώθησης στο διαδίκτυο; Φυσικά και όχι! Το πλάνο σας πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τα social media, το email μάρκετινγκ και τις διαφημίσεις προβολής.

Αν, όμως, η επιχείρησή σας ενδιαφέρεται να προωθήσει προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο, η παρουσία σας στην αναζήτηση είναι απαραίτητη.

Πηγή https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/lesson/40

Bonus video


NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us