Slide show

Κάντε το site σας φιλικό και χρηστικό!

Pώς ένα σωστό site διευκολύνει τους επισκέπτες να βρουν εύκολα και γρήγορα αυτό που αναζητούν.
Τα μυστικά της επιτυχίας; Aπλή και σαφής πλοήγηση, σωστή διάταξη στις σελίδες σας, καλά κείμενα.


Πρώτα, ας ασχοληθούμε με την πλοήγηση, δηλαδή την καθοδήγηση των επισκεπτών μέσα σε ένα site.
Καλή πλοήγηση σημαίνει οργάνωση του site με τρόπο που να έχει λογική για τους επισκέπτες και να τους διευκολύνει. 
Αν έχετε για παράδειγμα ένα ζαχαροπλαστείο, σκεφτείτε πώς είναι ομαδοποιημένα τα προϊόντα στο κατάστημά σας. Τα μεγάλα κέικ και οι τούρτες είναι σε μία προθήκη ενώ τα μικρά σοκολατάκια και τα τρουφάκια σε άλλη προθήκη. Σε κάθε είδος υπάρχει καρτελάκι που εξηγεί τι είναι.

Έτσι και στο site σας: το μενού πλοήγησης πρέπει να δείχνει εύκολα στους επισκέπτες σας τι υπάρχει σε κάθε ενότητα και σε αυτό βοηθάνε οι επικεφαλίδες.

Παρόλα αυτά, ίσως το site σας να φαντάζει αρκετά πολύπλοκo για τους χρήστες ειδικά αν έχετε πολλά προϊόντα ή σελίδες. Αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα, αν προσθέσετε ένα λευκό κουτάκι, το λεγόμενο πλαίσιο αναζήτησης. Τοποθετήστε το πλαίσιο αναζήτησης στο ίδιο σημείο σε κάθε σελίδα του site σας, ώστε να είναι εύκολα ορατό και έτσι οι επισκέπτες να μπορούν να πληκτρολογούν εκεί αυτό που ψάχνουν. 

Λάβετε υπόψη και κάτι τελευταίο: Οι χρήστες συνήθως περιμένουν τα πράγματα να λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αυτόν που συνηθίζεται, οπότε ακολουθήστε την πεπατημένη. 

Για παράδειγμα, αν περιηγείστε σε ένα site και θέλετε να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα, τι κάνετε; Κλικ στο λογότυπο.
Αυτή η δυνατότητα είναι κοινή σχεδόν σε όλα τα site και λειτουργεί καλά, γι’αυτό υιοθετήστε την. 

Ολοκληρώσαμε λοιπόν την πλοήγηση. Τώρα, ας μιλήσουμε για το στυλ, την εμφάνιση και την αισθητική άποψη του site σας. Το γούστο είναι κάτι προσωπικό, αλλά υπάρχουν ορισμένες γενικές κατευθυντήριες οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Πρέπει να υπάρχει συνέπεια σε όλο σας το site, σε γραμματοσειρές, εικόνες και σχεδιασμό.

Όσον αφορά το χρώμα, μπορεί να θέλετε να είναι έντονο για να τραβάει την προσοχή. Στο διαδίκτυο, όμως, οι χρήστες έχουν συνηθίσει να διαβάζουν μαύρα γράμματα σε λευκό ή ανοιχτό φόντο.

Δουλέψατε σκληρά για να δημιουργήσετε το περιεχόμενό σας. Φροντίστε τώρα οι επισκέπτες σας να μην κουράζονται όταν το διαβάζουν.

Και μια ακόμα χρήσιμη συμβουλή: Πού τελειώνει το περιεχόμενο;

Μην αναγκάζετε τους χρήστες να πάνε πολύ κάτω για να δουν τα σημαντικά. Χρησιμοποιείτε επικεφαλίδες και λίστες με κουκκίδες, για να τους βοηθήσετε να σαρώνουν γρήγορα τις σελίδες σας.

Γράφετε, έχοντας πάντα κατά νου το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Έχει το κοινό σας υψηλή τεχνική κατάρτιση; Τότε η τεχνική ορολογία επιτρέπεται. Αν πάλι απευθύνεστε σε όλους χρησιμοποιήστε απλή γλώσσα.

Και κάτι ακόμα. Καλό είναι να παροτρύνετε τους επισκέπτες σε κάποια ενέργεια.

Για παράδειγμα, θέλετε να πάρουν τηλέφωνο; Πείτε τους "καλέστε τώρα". Θέλετε να σας επισκεφτούν; Πείτε τους "βρείτε μας στο χάρτη". 
Ή ακόμη προτρέψτε τους σε αγορά με τη φράση "αγοράστε τώρα"!

Ας ανακεφαλαιώσουμε.

Όταν δημιουργείτε μια ιστοσελίδα, βάλτε τα δυνατά σας να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστη για τον επισκέπτη. Δηλαδή, εύκολη πλοήγηση, αισθητική συνέπεια και κατανοητό περιεχόμενο.
NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us