Slide show

Εισαγωγή στα E-shop και το e-commerce


Η κατασκευή του δικού σας e-shop είναι μια πολύ καλή λύση για να επεκτείνετε τη δική σας ηλεκτρονική επιχείρηση με πολύ χαμηλό κόστος.
Βέβαια πολλές φορές τα πράγματα μπορεί να μην πάρουν την τροπή που έχουμε προγραμματίσει, αλλά στο τέλος νικάει η επιμονή και η υπομονή ειδικά όταν έχουμε συγκεκριμένους στόχους.

Προσοχή όμως. To e-shop είναι επιχείρηση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση. Κάθε άλλος τρόπος αντιμετώπισης του e-shop σας θα σας οδηγήσει σε πιθανή αποτυχία. Φαντάζομαι δεν θα θέλατε να αποτύχει το e-shop σας όπως το 80% των e-shop.

Το φιλί του θανάτου για μια ιστοσελίδα είναι να έχει ελάχιστη ή και καθόλου επισκεψιμότητα. Τότε πλέον είναι αργά και είναι καταδικασμένη να σβήσει. Είτε θα την παρατήσει ο ιδιοκτήτης της είτε θα είναι ασύμφορη η λειτουργία της.


Άμα έχετε κάποιο είδος το οποίο μπορεί να πωληθεί από το ίντερνετ, τότε η προσθήκη ενός e-shop στο site σας είναι η κατάλληλη λύση. Μην σας ανησυχούν οι τεχνικές λεπτομέρειες.
Ένα καλό και αξιόπιστο e-shop σε μια εταιρεία μπορεί να σας κοστίσει από 1.500 έως 4.500 ευρώ, αλλά επειδή δεν έχετε λεφτά για πέταμα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις απίστευτες προσφορές μας για κατασκευή e-shop ή να με πάρετε ένα τηλέφωνο στο 
Δεν κάνουν όλα τα προϊόντα για e-shop όμως τα πλεονεκτήματά του είναι τεράστια. Ορίστε μερικά:
  1. Κατακτήστε καινούριες αγορές εντός και εκτός Ελλάδας.
  2. Το ηλεκτρονικό εμπόριο το 2013 παρουσίασε αύξηση 20% την στιγμή που η χώρα διέρχεται για έβδομη χρονιά σε ύφεση.
  3. Η συνολική αγορά λοιπόν του Ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 6 δις σήμερα υπολογίζοντας μόνο την αγοραστική δύναμη της εγχώριας αγοράς και αφήνοντας τελείως την αγορά του εξωτερικού η οποία είναι τεράστια.
  4. Λαμβάνοντας υπόψη την κλιμάκωση του τζίρου των ηλεκτρονικών αγορών της εξαετίας 2008-2013, τότε η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα παρουσιάζει μια θεαματική αύξηση της τάξης του 600%.
  5. Προσθέστε ένα επιπλέον κανάλι διανομής στο ήδη υπάρχον ή στα ήδη υπάρχοντα.
  6. Αν είστε παραγωγός, τότε μπορείτε να πετύχετε κάθετε ολοκλήρωση με το δικό σας brand, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και τους εμπόρους.
Η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου αναπτύσσεται, εσείς θα μείνετε απέξω;
Όλα συνηγορούν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, το Ηλεκτρονικό Εμπόριοκερδίζει ολοένα και περισσότερο το έντονο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων. Οι προκλήσεις, όμως, του ηλεκτρονικού εμπορίου με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά, όχι μόνο οι αρχάριοι, αλλά κυρίως οι έμπειροι έμποροι, ολοένα και πληθαίνουν.
Πιστεύω ότι εάν δεν είστε ακόμα ένας από αυτούς ήρθε η ώρα να γίνεται και αν είστε ένας έμπειρος και καταξιωμένος έμπορος με πολλά χρόνια στο ηλεκτρονικό επιχειρείν ήρθε η ώρα να πάτε στο επόμενο βήμα.

E-shop και SEO ( τα Βασικά)
Το SEO είναι πολύ σημαντικό για το e-shop σας. Στην περίπτωση που δεν έχετε σύγχρονο e-shop, απλώς λυπάμαι αλλά τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα για σας. Τα παραδοσιακά e-shop στερούνται μερικώς δυνατών σημείων στο SEO. Αυτά είναι:
  • Έλλειψη blog
  • Κακή αρχιτεκτονική
  • Έλλειψη RSS Feed
  • Έλλειψη XML Sitemap
  • Έλλειψη σωστών εφαρμογών και ρυθμίσεων SEO γενικά.
  • Πλεονεκτήματα SEO του WordPress e-shop

Στην περίπτωση που έχουμε σύγχρονο e-shop έχουμε τα παρακάτω πλεονεκτήματα έναντι των άλλων e-shops τα οποία μας εξασφαλίζουν μια θέση στον ήλιο ή μια θέση στην Google.
Αυτά είναι:
  1. Blog με σωστή ρύθμιση RSS Feed
  2. Ολοκλήρωση με τα social media και το facebook
  3. Σωστές εφαρμογές SEO όπως το WordPress SEO του Yoast.
  4. Ξεχωριστό SEO για κάθε κατηγορία, κάθε προϊόν, κάθε φωτογραφία, κάθε σελίδα και κάθε άρθρο στο blog σας.
Εάν έχετε ήδη eshop και δεν είστε ικανοποιημένοι από την απόδοση του, μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά για την προώθηση του στις μηχανές αναζήτησης.

Κατηγορίες E-shop:

# Κουμπί Paypal – eshop (Μία φτηνή αρχή)
Υπάρχουν πάρα πολλά είδη e-shop και κατηγορίες. Η πιο απλή τους μορφή είναι να κατασκευάσουμε ένα site και να προσθέσουμε ένα κουμπί paypal για να πουλήσουμε ένα προϊόν ή υπηρεσία στο ίντερνετ. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει και ένα πολύ ελαφρύ shopping cart ή καλάθι αγορών!
Η ασφάλεια των συναλλαγών στο ίντερνετ είναι το A και το Ω. Ευτυχώς σήμερα για την ασφάλεια των συναλλαγών χρησιμοποιούμε το Paypal όπου γίνονται και όλες οι απαραίτητες πληρωμές με κάρτα.


Η paypal έχει ιδιόκτητους servers με τους οποίους διασφαλίζει την ακεραιότητα όλων των συναλλαγών. Εσείς δεν έχετε καμία ανάμειξη με την εκκαθάριση και την ολοκλήρωση των συναλλαγών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα λογαριασμό στο paypal.

# Woo-commerce eshop και Wordpress (μικρά μεσαία e-shop με αρχικό χαμηλό bugjet )
Η εφαρμογή που είναι της μόδας για e-shop από την εταιρεία Woo, ονομάζεται Woo-commerce και είναι πλήρως συμβατή με συγκεκριμένα θέματα WordPress. Προσοχή γιατί δεν είναι όλα τα θέματα WordPress φτιαγμένα για ηλεκτρονικό εμπόριο και δεν είναι όλα συμβατά με την εφαρμογή Woo-commerce. Υπάρχουν αμέτρητες άλλες πλατφόρμες και προγράμματα για ηλεκτρονικό εμπόριο. Η βάση όμως παραμένει το δικό σας ιδιόκτητο e-shop σε WordPress πάντα. το οποιο αποκλειστικά σας ανήκει 100%


Κάποια προβλήματα στη μετάφραση του woo-commerce οδήγησαν στην χρήση ελληνικής εγκατάστασης WordPress για το ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα και τη χρήση του πρόσθετου Q-translate που χρειάζεται κάποιες ειδικές ρυθμίσεις, όπως και οι ρυθμίσεις γλώσσας της μετάφρασης του Woo-commerce.

Το wordpress και το woocommerce μπορεί να είναι ιδανικά να κάνετε το blog σας να πουλά ένα προϊόν αλλά προσοχή... 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Το Wordpress  γενικά έχει κάνει άλματα βελτίωσης τα τελευταία χρόνια , το plugin που το μετατρέπει σε e-shop platform είναι το woocomerce , πολύ μεγάλες εταιρίες έχουν δραστηριοποιηθεί στο χώρο κατασκευάζοντας visual builders , plugins and template , Είναι τόσο πολύ πολυμορφικό που άλλος eshop developer θα φτιάξει ένα φανταστικό e-shop , και άλλος developer θα φτιάξει ένα εντελώς χάλια  e-shop με πολλά προβλήματα ασυμβατότητες και κενά ασφαλείας
Οι άλλες μεταφράσεις δεν λειτουργούν όπως το WPTB language και το WPML το οποίο είναι και πληρωμένο εργαλείο για το WordPress. Όμως το πρόσθετο Q-translate λειτουργεί άψογα εφόσον:
  1. Έχετε εξαρχής ελληνική εγκατάσταση του WordPress.
  2. Έχετε ελληνική μετάφραση του Woo-commerce. Μπορείτε να κατεβάσετε την ελληνική μετάφραση του WordPress με το σωστό όνομα εδώ: Woo-commerce Greek
  3. Έχετε ρυθμίσει το q-translate στην επιλογή Advanced Settings:

Να τραβάει την ελληνική έκδοση της γλώσσας του WordPress που έχετε ήδη δηλώσει στο αρχείο wp-config.
Αυτό που πρέπει να προσέξετε στο e-shop σας είναι να έχετε κάνει ελληνική εγκατάσταση WordPress και να έχετε και την ελληνική μετάφραση του Woo-commerce.
Σχετικά με την ασφάλεια στο e-shop σας αυτή εξαρτάται από την ασφάλεια που έχετε στο WordPress, και πιστέψτε με τα sites σε WordPress είναι από τα πιο ασφαλή παγκοσμίως.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Το Wordpress είναι ιδανικό για μικρά και μεσαία e-shops με λίγα έως αρκετά προϊόντα, και για μικρά startup budgets. Ο νόμος του Merfy λέει ότι αν σηκώσετε πάρα πολύ μεγάλο e-shop στη wordpress με χιλιάδες κωδικούς ( π.χ ανταλλακτικά αυτοκινήτων ) αργότερα θα έχετε αρκετά τεχνικά προβλήματα, μπορεί ακόμα και να χάσετε χρόνο και χρήμα για να μεταβείτε σε άλλη πλατφόρμα Native ecommerce (π.χ Magento )
Μερικές εφαρμογές ή πρόσθετα που μπορούν να θωρακίσουν περισσότερο το WordPress σας είναι οι παρακάτω:
Ένα πρόσθετο που εισάγει και ένα πλέον τετραψήφιο Pin εκτός του username και password στη σελίδα εγγραφής στο WordPress. Οι περισσότερες επιθέσεις ασφαλείας είναι αυτοματοποιημένες και ομαδοποιημένες στο ίντερνετ και κανένας hacker δεν σκέφτεται ότι θα έχετε pin στην σελίδα σας.
Αυτό το πρόσθετο για WordPress σας βοηθάει να δείτε τι αλλαγές γίνονται μέσα στην ιστοσελίδα σας και από ποιον. Σε περίπτωση που έχετε μια διάρρηξη ασφαλείας θα μπορέσετε να δείτε από ποιον προήρθε και ποια αρχεία άλλαξε. Θα μπορέσετε να επαναφέρετε το e-shop σας στην προηγούμενη φάση του και να διαγράψετε τα κακόβουλα αρχεία.
Το δημοφιλές Ακισμέτ αποτελεί την καλύτερη πιθανόν προστασία κατά των ανεπιθύμητων σχολίων τύπου spam. Λειτουργεί αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εσείς κάτι και κρατάει καθαρό το e-shop σας.
Country Code Failed Login
Αυτό το καταπληκτικό πρόσθετο για το WordPress ασφαλίζει το e-shop σας από κάθε κακόβουλη επίθεση εκτός χώρας. Το 99% των κακόβουλων επιθέσεων είναι από το εξωτερικό και από υπανάπτυκτες χώρες όπως Ουκρανία και Τατζικιστάν

Κάποιες εταιρίες στήνουν Wordpress e-shop με έτοιμα θέματα και woocommerce με δεκάδες plugins αλλά αυτή η επιλογή μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική !!!
Το wordpress έχει e-shop plugins άλλα ΔΕΝ είναι e-shop είναι BLOG και για μας είναι λάθος να φορτόνεται με δεκάδες plugins στήνονται πολύ μεγάλα e-shop σε αυτή την πλατφόρμα αργότερα θα έχουν μεγάλο πρόβλημα και στην αναβάθμιση και στον κυκεώνα των συμβατών plugin και στην παντελή έλλειψη υποστήριξης αν κάτι πάει στραβά

Το σωστό είναι να επιλεχθεί ενα γρήγορο περιεκτικό template που να εχει ενσωματομένα όλα τα απαραίτητα έτσι ώστε να χρειαστούν τα λικότερα δυνατά plugins.

Αν πάλι πρέπει να δημιουργηθεί μια τεράστια βάση δεδομένων με χιλιάδες εγραφφές ισως είναι καλύτερο να επιλεχθεί μιά άλλη πλατφόρμα e-shop



Κατασκευή e-shop WooCommerce - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα:
  • Η δημιουργία ενός καταστήματος  είναι δωρεάν, εκτός από τα έξοδα φιλοξενίας.
  • Είναι εύκολο να το χρησιμοποίησετε, εάν έχετε οποιαδήποτε εμπειρία με το WordPress.
  • Υπάρχει εκτεταμένη τεκμηρίωση διαθέσιμη για τους χρήστες της. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το έργο αν έχετε επιπλέον ερωτήσεις.
  • Ενσωματώνει Google Analytics.
  • Περιλαμβάνει υποστήριξη SSL, αλλά πρέπει να αποκτήσετε το δικό σας πιστοποιητικό.
  • Απευθύνεται κυρίως σε blogers που θέλουν να πουλάνε μέσω του blog τους
  • Για ξεκίνημα ενός μικρού e-shop είναι απλό οικονομικό και εύκολο σχετικά
  • Μπείτε να βρείτε δωρεάν Templates και πρόσθετα ή πρόσθετα σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με π.χ το  Magento 
  • Αν στηθεί σωστά δεν απαιτεί πολύ ακριβό SSD Ηι Speed Hosting server όπως το βαρύ Magento
  • Υποστηρίζει visual builders ( π.χ Elementor, Divi κ.τ.λ ) για πιο εύκολή οπτική διαμόρφωση και αλλαγές.
  • Σημαντικό για αυτόν που ξεκινά τώρα και ψάχνει για οικονομικές λύσεις είναι ότι Υπάρχουν ελληνικές κοινότητες και forum για υποστήριξη όπως https://wpgreece.org/forum/topic/woocommerce/
  • Ειναι πολύ δημοφιλή έτσι έχει στρέψει την προσοχή των ετιαιτιών κατασκευής θεμάτων και προσθέτων πάνω του, έτσι ειναι χρόνια μπροστά απο τις υπόλοιπες επιλογές εχει τεράστιες δυνατοτήτες και επεκτάσεις και πολύ καλές τιμές στά πρόσθετα και τα θέματα
  • Ειναι ανοιχτου κώδικα ελεύθερο λογισμικό, και το woocomerce ειναι ανοιχτου κώδικα ελεύθερο λογισμικό με μιά ισχυρή κοινότητα αναβάθμισης και εξέλιξης παγκοσμίως, αυτό το κανει επεκτάσιμο χωρίς όρια και δικό σας ( το e-shop σας σας ανήκει σε ποσοστό 100% )
  • Δεν έχετε συνέταιρο μια εταιρία τύπου shopify , αλλά πκηρώνεται μόνο hosting και αν εγκαταστήσετε premium πρόσθετα μπορείτε να τα αγοράσετε μιά φορά και οχι να πληρώνετε με το μήνα
Μειονεκτήματα:

  • Εάν δεν χρησιμοποιείτε το WordPress, πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείται, στην ουσία, και το Worpress και το WooCommerce.
  • Ενδέχεται να βάλετε το χέρι γρήγορα στην τσέπη για επεκτάσεις προχωρημένης λειτουργικότητας.
  • Αν στηθεί λάθος μπορεί να γίνει πιο βαρύ από το Magento
  • Είναι τόσο πολύ πολυμορφικό που άλλος eshop developer με αυτό θα φτιάξει ένα φανταστικό e-shop , και άλλος developer θα φτιάξει ένα εντελώς χάλια e-shop με πολλά προβλήματα και κενά ασφαλείας
# Ebay eshop ( Ultimate παρράλληλο)
Το πασίγνωστο ebay, η μεγαλύτερη αγορά δημοπρασιών και ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως είναι μια καλή λύση για να ολοκληρώσετε το e-shop σας. Όταν λέω ολοκληρώσετε εννοώ να έχετε ήδη e-shop και να συμμετάσχετε με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και εκεί.
Το κόστος συμμετοχής στο ebay είναι δωρεάν, ενώ η λυπητερή έρχεται μετά όταν πρέπει να καταβάλλεται το 10% επί των πωλήσεων ως προμήθεια στο ebay.
Το μυστικό της επιτυχίας στο ίντερνετ είναι να βρίσκεστε παντού και να μην χάνετε την ευκαιρία να προβάλλετε τα μοναδικά προϊόντα σας και στο ebay καθώς και σε άλλα κοινόχρηστα e-shop στο ίντερνετ όπως το shopify.
# Facebook eshop ( Ultimate παρράλληλο)
Πως να βγάλετε λεφτά από το Facebook; Μα με ένα e-shop φυσικά. Ένα e-shop στο facebook μπορεί να εκτινάξει τις πωλήσεις στα ύψη και να αυξήσει τα κέρδη σας. Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές για facebook commerce και πολλές από αυτές μπορούν να συνδεθούν με το WordPress e-shop σας.
Πλατφόρμες για e-shop

Shopify (Η πανάκριβη και σίγουρη λύση)
Το Shopify είναι μία ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου, που σας επιτρέπει να πουλάτε τα προϊόντα σας. Σας επιτρέπει να οργανώσετε τα προϊόντα σας, να παραμετροποιήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, να δέχεστε πληρωμές με πιστωτική κάρτα, να καταγράφετε τις πωλήσεις και τις παραγγελίες και όλα αυτά χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και με μόλις μερικά κλικ.


Το Shopify είναι μία online εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται κανενός είδους εγκατάσταση και ότι θα μπορείτε να διαχειρίζεστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα οποίο και αν είναι το λειτουργικό σας σύστημα ( Windows, MacOS, Linux ). Δεν απαιτείται φιλοξενία (hosting) και δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για την εγκατάσταση, την αναβάθμιση ή την διαχείριση της εφαρμογής ή του server.

Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τις πωλήσεις σας στο Shopify, είναι κάποιο προϊόν προς πώληση και την πιστωτική σας κάρτα (μόλις ολοκληρωθεί η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος).


Οι χρεώσεις του είναι στα αφτιά για τα Ελληνικά δεδομένα και πρέπει να έχετε είδη ένα μεγάλο κύκλο πελατολογίου και τζίρου για να επιβιώσετε.
Επίσης χρεώνει 
  • Συνδρομή κάθε μήνα 30 δολάρια = 360 δολάρια το χρόνο  πάγια χρέωση 
  • Αυτό με μερικά απαραίτητα πρόσθετα ακουμπά το χιλιάρικο κάθε χρόνο 
  • ποσοστά επί των πωλήσεων με κάρτα 2.9% + 30¢ σέντς ανά πώληση
  • Ξεγελιέσται την αρχή με το φτηνό startup και την βάζετε συνέταιρο, και εκεί που πάτε να γλυτώσετε 700 περίπου ευρώ εφάπαξ για την κατασκευή ενός e-shop και φτάνετε να πληρώνετε κατι χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο και να λέτε και ευχαριστώ για κάτι που δεν σας ανήκει και εχει περιορισμένη επεκρασιμότητα.
  • Αν σκοπέβετε να ανοιξετε ενα πού μικρό ηλεκτρονικό κατάστημα για να πουλάτε μπλουζάκια ( μέχρι εκεί ) , χωρίς πρόσθετα , χωρίς blog , κ.τ.λ μπορεί και να σας συμφαίρει.
  • Αν δεν βαλετε το δικό του τρόπο πληρωμής και εγκατασήσετε πρόσθετο της τραπεζάς σας , σας κάνει και άλλες επιπλέον κρατήσεις %
  • Πρόβλημα με το xml export για scroutz.gr , bestprice.gr (Εχουν υποσχεθεί οτι θα το διορθόσουν σύντομα και θα διατίθεται δωρεάν.)
Αυτές οι χρεώσεις μπορεί να το κάνουν για κάποιους απαγορευτική λύση γιατί ενώ σε άλλα κράτη αυτές οι χρεώσεις φαντάζουν ΔΩΡΕΑΝ στην Ελλάδα είναι μεγάλο χαράτσι σε μια είδη πολύ ζορισμένη αγορά.



Magento (Δοκιμασμένη opencode σταθερή αξία)
Το Magento είναι το πρόγραμμα που εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο για να κατασκευάσουν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, από την Toms και την Nokia μέχρι τη Samsung και τη Ford. Η πλατφόρμα του Magento παρέχει την επεκτασιμότητα, ευελιξία και δυνατότητα για την επιχειρηματική ανάπτυξη. Με αυτή έχετε πλήρη ευελιξία και έλεγχο της παρουσίασης, του περιεχομένου και της λειτουργικότητας των eshops.


Γιατί επιλέγουν όλοι το Magento?

Οι μεγαλύτερες εταιρείες επιλέγουν το Magento για τη δημιουργία των eshop τους γιατί είναι ένα ισχυρό εργαλείο, κομψό στο σχεδιασμό του, που καλύπτει όλες τις ανάγκες τους, συμπεριλαμβανομένων της διαχείρισης και διανομής των αποθεμάτων των προϊόντων στους πελάτες τους, άμεσα.

Πολλές εταιρείες το επιλέγουν γιατί τους δίνεται η δυνατότητα ελέγχου πολλών ηλεκτρονικών καταστημάτων μέσα από το ίδιο περιβάλλον διαχείρισης. Επίσης η απλότητα των χώρων που παρουσιάζονται τα προϊόντα μέσω του Magento και οι δυνατότητες σύγκρισης και προσθήκης στα αγαπημένα βοηθούσαν πολύ τους πελάτες τους να κάνουν τις αγορές τους.

Τέλος λόγω αυτής του της δυναμικής παρέχει στους επισκέπτες των eshop μια εμπειρία που ξεπερνάει όλους τους ανταγωνιστές του στην αγορά, προσφέροντας τους άμεσο εντοπισμό του προϊόντος που αναζητάνε και γρήγορη αγορά του!


# OpenCart (Ανταγωνιστης του Magento στο opencode e-shop)

To OpenCart είναι μια δωρεάν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα και αποτελεί το τέλειο ταίρι για μια μικρομεσαία επιχείρηση. Το λογισμικό της είναι βασισμένο στην προγραμματιστική γλώσσα PHP, κάτι το οποίο σημαίνει πως οποιοσδήποτε επιχειρηματίας θα μπορούσε να επωφεληθεί από το γνωσικό υπόβαθρο που θα μπορούσε να διαθέτει για την συγκεκριμένη γλώσσα.



Το OpenCart ακολουθεί ένα core-extensions μοντέλο, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως εάν επιθυμείτε ένα υψηλότερο επίπεδο λειτουργικότητας, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε και μερικά add-ons. Ευτυχώς, το OpenCart διαθέτει μια τεράστια ποικιλία επεκτάσεων που αγγίζει σε αριθμό τις 14.000.



# * NEW * PrestaShop (Η Νέα έκπληξη  opencode με shopify δυνατότητες)


Τελευταία αλλά όχι και λιγότερο σημαντική στη λίστα μας, έρχεται η πλατφόρμα eCommerce του PrestaShop, περήφανης ιδιοκτήτριας του βραβείο για το πιο «χαριτωμένο logo». Όπως και όλες οι πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα που αναφέραμε παραπάνω, έτσι και το PrestaShop, εκμεταλλεύεται το freemium επιχειρησιακό μοντέλο, κάτι το οποίο σημαίνει πρακτικά ένα πράγμα, πως μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν.



# * NEW * Wix e-shop module (Η σίγουρη λύση αλλά οχι ακριβή)
Μια από τις μεγαλύτερους host πλανήτη με δικό της page builder και 24h υποστήριξη, δικό της backup , δικό της το scurity , safty guard , όλα τα πιστοποιητικά SSL και Soping και δικό της λογισμικό payment , την υπηρεσία της τη χρεώνει με το μήνα. σε ένα πακέτο ΌΛΑ ΣΕ ΈΝΑ σε αρκετά δελεαστική τιμή με όλα αυτά που προσφέρει.



FEAUTURES:
  • 100s of stunning templates
  • All The Features You Need for Your Online Business
  • Drag n’ drop online store builder
  • Beautiful product galleries
  • Professional store manager
  • Multiple payment solutions
  • Global tax and shipping
  • Coupons and discounts
  • Mobile optimized eCommerce website
  • Secure checkout
  • 24/7 support
Ένα βασικό δυνατό σημείο του είναι η ευκολία προσαρμογής σε διάφορες συσκευές tablet και smartphone (Διαθέτει mobile editor) αλλά και σε διάφορα λειτουργικά συστήματα

Προβλήματα : Το βασικό πρόβλημα είναι η χρέωση με το μήνα των plugins που θα χρησιμοποιήσετε και η έλλειψη υποστήριξης xml export για συγκριτικές προωθητικές σελίδες τύπου Skroutz.gr και Bestprise.gr
Τι να διαλέξετε ??? εξαρτάται από το τι κατάστημα θελετε να σηκώσετε τι δυνατότητες θέλετε να έχει , τον όγκο εργασιών και τις απαιτήσεις σας για ασφάλεια και υποστήριξη

Μειονεκτήματα
  • Εχει παρόμοια μειονεκτήματα με το shopify (Ισως λιγότερα)
  • Τα πρόσθετα και εδώ χρεόνονται με το μήνα
  • Εχετε περιορισμένη επεκτασιμότητα 
  • Ο κώδικας δε σας ανήκει


Δείτε έως και 70% Φτηνότερα στην κατασκευή E-shop

Δείτε το δεύτερο μέρος του άρθρου εδώ


Περισσότερες πληροφορίες εδώ

       


NEW !!! Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα wordpress911 να κάνετε και να απαντάτε ερωτήσεις να ανεβάζετε άρθρα και video κάντε εγγραφή » Here

Links: Μορείτε να κατεβάσετε τα καλύτερα WordPress Woocommerce Templates ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Thank you for contacting us